Kulttuuri Raahe

Tervetuloa tutustumaan Raahen kaupungin kulttuuripalveluihin!

Löydät meidät kaupungin ytimestä, Kauppaporvarin kulttuuri- ja kongressitiloista. Monipuoliset tilamme muuntuvat palvelemaan monenlaisia tarpeita. Vastaamme Raahesalin toiminnasta ja olemme mukana monissa eri tapahtumajärjestelyissä.

Raahesalin lipunmyynti palvelee arkisin sekä tunti ennen tapahtumaa. Netissä palvelemme vuorokauden ympäri. Lisätietoja lipunmyynnistämme täällä.

Tilaisuuksiemme tarjoiluista vastaa Kahvila-Konditoria Tiina-Elina.

Galleria Myötätuuli ja Raahesalin lämpiö tarjoavat oivalliset puitteet taidenäyttelyiden lisäksi erilaisten messutapahtumien järjestämiseen. Tiloistamme löytyy myös Raahe-opiston toimisto.

Raahesalin elokuvanäytöksistä vastaa Movie Company Alatalo Oy.

Tervetuloa nauttimaan vilkkaan kulttuurikaupunkimme tarjonnasta!

Kesäaukioloajat


Raahesalin lipunmyynti ja Galleria Myötätuuli ovat avoinna arkisin ma-pe klo 10-16.


Elokuvia Raahesalissa

PE 24.8., LA 25.8. ja SU 26.8. klo 19
Suomen ensi-ilta!
Mielensäpahoittaja 2: Ilosia aikoja
Liput 15 €, -K-12/9-


LA 25.8. klo 16
Puluboin ja Ponin leffa
Liput 8 € -S-


LA 25.8 klo 21
Mission: Impossible – Fallout
Liput 10 €, -K12/9-

SU 26.8. klo 14
Saaga S - Satu suomen hevosesta
Liput 10 €, -S-

SU 26.8 klo 16.30
Hotel Transylvania 3: Monsterit matkalla
Liput 8 €, -K7/4-


Lippuja voi ostaa etukäteen Raahesalin lipunmyynnistä sekä ovelta ennen näytöstä, ovelta vain käteismyynti. Smartum-setelit käyvät.

Järj. Movie Company Alatalo Oy

Raahen Laulutoverit
Rallakka-tarinoita


Su 2.9.2018 klo 17 Raahesali


Liput 18 €

Kesto 2,5 h, väliaika


Säestäjä Anne-Maria Tokola
Kerronta: Pauli Ylitalo
Multimediaesitys: Dave Bradburn


Rallakka on Pauli Ylitalon laatima Raahe-allakka, jossa raahelaisten lempinimien ohella on satoja Raahen lähihistorian tapahtumia, jotka ovat olleet aikansa puheenaiheita.

Rallakka-tarinoissa esitellään näistä mielenkiintoisimpia kerronnan, laulujen ja multimedian keinoin. Tällaisia aiheita ovat mm. Pekan palo, Lissun Messin surmat, henkilöjunaliikenteen päättyminen sekä identtisten kaksosten mystiset kuolemantapaukset. Iloisempia, huumorilla kyllästettyjä tarinoita ovat mm. Rautaruukin saaminen, oppikoulujen jääkiekon Suomen mestaruus, kaupungin kehittyminen sekä Lapaluodossa vietetyt Anneli Saulin ja Åke Lindmanin häät.

Puolet Rallakka-tarinoiden lauluista ovat raahelaista tekoa. Kahden Reijo Lumisalmen laulun ohella mukana on useita Pauli Ylitalon sanoittamia ja Kaj Chydeniuksen säveltämiä Raahe-aiheisia lauluja.


laulutoverit.org

Raahen Kirjamessut 4.-9.9.


Raahen viidennet kirjamessut järjestetään tutulla lukijaystävällisellä otteellaan.

Luvassa on kirjailijavieraita, kirjojen myyntiä ja lukijoiden kohtaamista.

Oma panostuksensa on edelleen lasten ja nuorten kirjallisuudessa ja lukemisen edistämisessä.

Vieraina nähdään ainakin sarjakuvataiteilija, piirtäjä Ville Ranta sekä kirjailijat Pauliina Rauhala, Joni Skiftesvik ja Anneli Kanto. Lisäksi Raahen kaupunginkirjastolla vierailevat Sirkku Peltola ja Heikki Salo.

Ohjelmisto täydentyy yhä, joten sitä voit seurata täältä.

Tykkääthän meistä myös täällä.


Rumat Orkesteri Pitkä Soitto

La 22.9. klo 19 Raahesali


Liput 20 €, kesto 2 h (väliaika)

Qoro Quando

La 29.9. klo 17.00 Raahen kirkko


Liput:
20 € peruslippu
17 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, lapset
15 € Raahen Seudun Op:n jäsenet
14 € Brahe Classican ry:n jäsenet
Järj: Brahe Classica ry

Qoro Quando on vuonna 2001 perustettu kamarikuoro, jonka toimintaa ohjaa palo tehdä yhdessä korkeatasoista kuorotaidetta. Kuoron taiteellista kehittymistä on vuodesta 2008 lähtien johdatellut eteenpäin Jori Männistö, joka on myös tuonut oman lisänsä kuoron ohjelmistoon sykähdyttävillä sovituksillaan. Laulajien soitinten huollosta vastaa Margit Tuokko, joka on toiminut kuoron laulunopettajana vuodesta 2013.

Maestro Männistön johdolla Qoro Quando on luonut omanlaisen, hyvin moneen muotoutuvan soundin. Ohjelmisto käsittää muun muassa pohjoismaista kuoromusiikkia eri vuosikymmeniltä, venäläistä romantiikkaa Rahmaninovin sävelin, pohjoisamerikkalaisia uusia kuoroteoksia sekä esimerkiksi harvoin kuullun Erkki Salmenhaaran varhaisen sarjan Kuun kasvot.

Kuoro haastaa itseään säännöllisesti kansainvälisissä kuorokilpailuissa, joihin valmistaudutaan suunnitelmallisesti, mutta ilman ryppyjä otsassa. Sitoutuneen ja yhdessä viihtyvän porukan ansiosta Qoro Quando on saavuttanut kultamitalitason kaikissa kilpailuissa vuodesta 2011 lähtien: Anton Bruckner -kuorokilpailut Itävallassa 2011, World Choir Games -kuoro-olympialaiset Latviassa 2014, Tampereen Sävel 2015 sekä viimeisimpänä Anton Bruckner -kuorokilpailut 2017, joissa Qoro Quando voitti kamarikuorosarjan ja saavutti kultamitalitason myös hengellisen musiikin sarjassa.

Närpiäiset-musiikkinäytelmä

To 4.10. klo 18 Raahesali


Liput:
10 € peruslippu
35 € ryhmälippu (4 hlöä)


Kesto: 50 min, suositusikä +4

Järj. Raahen kaupungin kulttuuripalvelut

Närpiäiset Jassoo ja Joltakulta hyppäävät nyt ensimmäistä kertaa yleisön eteen teatterin lavalle! Uudessa musiikkiseikkailussa Pikku kakkosestakin tutut Närpiäiset matkaavat kohti Sisämaata ja Tuomentuoksusen syntymäpäiväjuhlia. Matka ei kuitenkaan onnistu täysin mutkitta, kun viekas kiusanhenki Räähkä vaikeuttaa närpiäistyttöjen matkaa. Yöllisen seikkailun aikana tutkitaan karttaa, ihmetellään kompastusta, haaveillaan tivolista ja vietetään yö tähtitaivaan alla.

Esiintyjät: Minna Kivelä, Noora Peltokukka, Veera Railio, Tuija Rantalainen
Käsikirjoitus: Mervi Pynnönen | Sävellys: Tuija Rantalainen | Ohjaus: Olli Mononen Visualisointi: Taina Relander | Alkuperäiset hahmot: pukusuunnittelija Liisa Rihu ja maskisuunnittelija Ella Civill-Vares, Yleisradio Oy, Mediapolis, Tampere.

Micke Björklöf & Blue Strip
-levynjulkaisukiertue

Pe 5.10. klo 19 Raahesali


Liput:
20 € peruslippu
15 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät


Kesto 2 h, väliaika

Järj. Raahen kaupungin kulttuuripalvelut

Micke Björklöf & Blue Strip on yksi kansainvälisesti menestyneimmistä kotimaisista bluesartisteista. Bändin tuore livealbumi "Twentyfive Live At Blues Baltica" on ollut todellinen arvostelumenestys ja noussut radiosoittolistoille niin Briteissä kuin Australiassa.

Micke Björklöf: laulu, huuliharppu, kitara
Lefty Leppänen: kitarat, taustalaulu
Timo Roiko-Jokela: perkussiot, malletkat
Seppo Nuolikoski: basso, taustalaulu
Teemu Vuorela: rummut

Kuva:Jarmo Vainionpää

Oulun Sinfonia ja Kari Kriikku
Bizarre Bazaar

Pe 12.10. klo 19 Raahesali


Liput:

30 € peruslippu
27 € opiskelija, eläkeläinen, työtön, lapsi
25 € Raahen Seudun OP:n jäsen
24 € BC:n jäsen
32 € ovihinta


Kesto 1,40 h

Klarinettitaiteilija Kari Kriikun taiteellinen ennakkoluulottomuus ja huumori ovat omaa luokkaansa. Biazarre Bazaar on hänen musiikillinen itämainen torinsa, jonka kojuissa pohjalainen vakavuus yhdistyy itäeurooppalais-arabialaisiin tunnelmiin.


Hengästyttävissä rytmeissä on vaikutteita klezmeristä, tangosta ja fadosta. Tässä basaarissa on tarjolla soitinteatteria, steppailua, uusia ja vanhoja vitsejä sekä ehdottomasti intohimoista klarinetinsoittoa.


Järj. Brahe Classica Ry

Ganes-musikaali


Pe 19.10. klo 19 Raahesali

Liput
39 € peruslippu
36 € eläkeläinen, ryhmät yli 10 hlö
34 € ryhmät yli 30 hlö,
34 € S-etukortilla (vain Raahesalin lipunmyynnistä)
28 € opiskelija, lapsi, työtön


Kesto 2 h 20 min (väliaika)


Maailman ensimmäinen Ganes-Musikaali vie matkalle Remun ja Hurriganes hurjaan maailmaan.

Musikaalin taustaryhmässä ja virallisena suojelijana toimii Hurriganesin rumpali-laulaja-legenda Remu Aaltonen!

Remun roolissa lavaa hallitsee Swedish True Talent -kilpailun voittaja Dimitri Keiski. Basisti Cisse Häkkistä esittää upea Ilari Hämäläinen. Hurriganesin uran tunnetuimpina kitarataitureina, Albert Järvisenä ja Ile Kalliona, kuusikielistä kurittaa Erik Valkama. Remun elämän tärkeitä naishahmoja, kuten äitiä, isoäitiä ja tyttöystäviä näyttelevät muiden muassa Elisa Lairikko/ Ninni Martikainen ja Sonja Lairikko. Musikaalissa nähdään välähdyksiä myös Remun värikkäästä lapsuudesta.

Kuule Hurriganesin tykeimmät hitit Get Onista My Only Oneen ja Hot Wheelsistä Bourbon Streetiin! Tämä on aistejasi kutkuttava show, jonka kovaa vauhtia upeat tanssijat kiihdyttävät vielä entisestään.

Järj. Suomen Musiikkiteatteri Oy

Piazzolla! - Tango Nuevo


La 27.10. klo 19 Raahesali


Maria Ylipää | laulu
Jaakko Kuusisto | viulu
Niko Kumpuvaara | harmonikka
Marzi Nyman | kitara
Ville Herrala | kontrabasso


Liput
30 € peruslippu
27 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, lapset
25 € Raahen Seudun OP:n jäsenet
24 € Brahe Classica ry:n jäsenet
32 € ovihinta


Kesto 1,45 h, väliaika


Järj. Brahe Classica ry


Argentiinalaisen tangon mestari Astor Piazzolla kehitti 1950-luvulla uuden tyylin, joka tunnettiin nimellä tango nuevo (suom. uusi tango). Taidemusiikin yhdistäminen tuliseen tangoon ja jazzin vapaaseen improvisaatioon sai aikaan valtavan myrskyn perinteisen argentiinalaisen tangon piireissä. Sittemmin tästä tangon uudesta suunnasta on tullut maailmanlaajuinen ilmiö. Konsertti pitää sisällään taiturimaisia, intohimoisia ja sielukkaita tulkintoja Piazzollan rakastetuimmista sävellyksistä maamme nimekkäimpien musiikin moniottelijoiden esittämänä.

Iiro Rantala - Finnish Calendar


Pe 2.11. klo 19 Raahesali


Liput
30 € peruslippu
27 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, lapset
25 € Raahen Seudun OP:n jäsenet
24 € Brahe Classica ry:n jäsenet
32 € ovihinta


Kesto 1,45 h, väliaika


Järj. Brahe Classica ry


Finnish Calendar -soolopianoesityksessä Iiro Rantala soittaa suomalaisen kalenterivuoden läpi. Esityksessä kuuluu ihmisten mielentila, joka liittyy läheisesti vallitsevaan säätilaan, joka melkein aina on pettymys. Finnish Calendar on vuoden mittainen sääkatsaus ankaran ilmaston maasta.

Viimeinen ilta Dannyn seurassa


Su 4.11. klo 19 Raahesali


Liput
Rivit 1-5: 49,5 €
Rivit 6-14: 42,5 €
Parvi: 34,5 €

Kesto n. 2 h, väliaika

Kiertueella nähdään myös Petri Kokon johtama Juhlaorkesteri, jossa ovat mukana Eki Sutela (kitara), Matti Saari (basso), Hate Sjöblom (rummut) ja Curre Andersen (laulu kitara) sekä Katja Lukin, Varpu Virta ja Matti Järveläinen.

Suurimmassa osassa konserttipaikoissa illan isäntänä toimii Dannyn pitkäaikainen ystävä Markku Veijalainen, joissakin paikoissa Lasse Norres.

"Kiertueella kuullaan tunnetumpia hittejä soitettuna mahdollisimman autenttisilla soundeilla juuri niin kuin ne aikoinaan levytettiin ja tietysti uusia, yllätyksellisiä kappaleita. Konsertti sisältää muutakin kuin pelkkää musiikkia, kun me käymme illan isännän kanssa kevyesti jutustellen läpi pitkää uraani, elämäni kohokohtia ja rakkaimpia muistoja. Tarinoita vuosikymmenten takaa."

Mimi ja Kuku


Ke 7.11. klo 18 Raahesali

Liput
10 € peruslippu
35 € ryhmälippu (4 hlöä)


Kesto noin 40 min


Järj. Raahen kaupungin kulttuuripalvelut


Musiikkiteatteriduo Mimi ja Kukun:n eli Majka Nurmisen (Muusikko/Musiikkipedagogi AMK ja lasten joogaohjaaja Yogabeez UK) ja Näyttelijä/klovni Anna Kulmalan kantavana peruskivenä on lapsen oman ajattelun aktivoiminen, terveen itsetunnon ja positiivisen minäkuvan tukeminen.


"Kierrämme Suomea tekemässä superenergisiä joogaleikkikonsertteja. Lapsi pääsee itse osallistumaan liikunnallisen konsertin kulkuun, mikä takaa sen että skeptisimmänkin henkilön sukat pyörivät jaloissa viimeistään esityksen puolivälissä.Konserttien iloinen ja melodinen musiikki on Mimin säveltämää ja sanoittamaa. Mukana myös perinteisiä lastenlauluja. Kaikkien konserttien sisältämät joogaharjoitukset voimalauseineen ja sopivan haastavine asanoineen parantavat itsetuntoa, vahvistavat ja notkistavat koko kehoa, kehittävät tasapainoa, keskittymiskykyä ja lapsen motorisia taitoja. Joogassa harjoittelemme samoja asanoita, kuin aikuistenkin joogassa, mutta lasten ehdoilla leikin kautta. Joogata voi mukana myös pyörätuolissa istuva lapsi."

LAURA VOUTILAINEN
Konserttisalikiertue


To 8.11. klo 19 Raahesali


Liput 35 €
Kesto noin 2 h, väliaika

Laura Voutilainen (s. 1975) on suomalaisen viihdetaivaan kiintotähti, joka ei juuri esittelyjä kaipaa. Jo seitsemäntoistavuotiaana menestyksekkään uransa aloittanut Laura on ehtinyt näyttää, että monenlainen tekeminen taittuu: sellonsoitosta musikaaleihin, esiintymisareenat kirkosta olympiastadioniin – onpa Laura nähty isoilla näyttämöillä jopa imitaattorin roolissa. Tärkeintä on kuitenkin aina ollut oman musiikin esittäminen.

Kesän festivaalikeikkojen jälkeen Laura alkaa valmistella loppuvuoden suurta konserttisalikiertuetta ja sen alla ilmestyvää uutta albumia, jolta on jo kuultu single “Laura hoitaa”. Lähes kahdellekymmenelle (19) paikkakunnalle ulottuva kiertue on laajin Laura Voutilaisen koskaan tekemä konserttisaleihin suuntautuva kiertue.

“Konserttisaleissa pääsen artistina parhaaseeni. Sillä on iso merkitys, että yleisö istuu penkeissä ja keskittyy. Jää tilaa nyansseille ja pidemmille draamankaarille. Syksyn konsertissa haluan tarjota ehdotonta parastani, vahvoja lauluja elämän kiehtovasta tutkimusmatkasta, sen kaikista käänteistä. Myös eksyksissä olosta.”

Konserteissa Lauraa säestää Mikko Mäkisen kipparoima yhtye, jossa soittavat kapellimestarinsa lisäksi Mikko Kaakkurinniemi, rummut, Anssi Växby, basso ja Saku Mattila, kitara.

Minttu sekä Ville -improvisaatioteatteria


La 10.11. klo 14 Raahesali


Liput
20 € peruslippu
15 € eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, ryhmät yli 20 henkilöä

Kesto n. 2 h (sis. väliaika)

Kahden taitavan, palkitun, kansan tunteman ja rakastaman näyttelijän improvisaatioduetto, muusikko Samuli Laihon säestyksellä!

TV:stä, teatterista, elokuvista ja Vino-showsta tutut Minttu Mustakallio ja Ville Virtanen synnyttävät yleisön antamista aihesta sketsejä, tansseja, tarinoita ja musiikkivelho Samuli Laihon virtuoottisella säestyksellä myös lauluja. Suomeksi tai kielellä, jota kuka ei vielä osaa.

Minttu sekä Ville naurattavat vaikkapa kertomuksella reikäisestä verhosta tai koskettavat improvisoidulla lauluillaan esimerkiksi salaperäisestä viemäristä tai juurikeksitystä ruokalajista.

Lämminhenkinen ja naurattava esitys läsnäolosta, toisen kuuntelemisesta ja muidenkin kuin omien ideoiden hyväksymisestä. Kaikki tapahtuu livenä ja vain kerran, jokainen esitys on erilainen. Yleisö saa kerrankin olla täysillä mukana!

Tapani Kansa - Tuhansien tunteiden ilta


To 22.11. klo 19.00 Raahesali


Liput 36 €


Kesto noin 2 h, väliaika


Järj. yhteistyössä Kansanviihde T. Kansa Oy ja Fantastico Music Oy


Tapani Kansa Tuhansien tunteiden ilta
50-vuotistaiteilijajuhlakonsertti


"Elämä on lyhyt niin kuin Pohjolan kevät, elä silloin kun on siihen sulla mahdollisuus! Olen todella iloinen kun saan viettää 50-vuotistaiteilijajuhlaani yhdessä kanssanne. Tämä on laulajan elämää parhaimmillaan."


- Tapani Kansa

Silvennoinen & Maijanen Band


Pe 23.11. klo 19 Raahesali

Liput:
32 € ennakkoon
36,50 € ovihinta


Kesto 2,5 h (sis. väliajan)


Järj. Dex Viihde Oy


Konsertti on väliajallinen – ensimmäinen setti on akustinen, toinen setti sähköinen. Illan aikana kuullaan muun muassa Paven suomenkielisiä hittikappaleita sekä englanninkielisiä ikiklassikoita vuosikymmenten varrelta molempien artistien ohjelmistosta. Konsertin loppupuoliskolla kuullaan 1960–1970 -lukujen brittiläistä ja kotimaista rock’n’rollia, kuten Creamin, Royalsin ja Rock’n’Roll Bandin kappaleita. ”Sekä tietysti bluesia, Heikkihän on yksi merkittävimmistä suomalaisista blueskitaristeista!” Maijanen lisää.


Silvennoinen & Maijanen Bandissa soittavat Paven ja Heikin lisäksi Jani Auvinen rummuissa ja Janne Rajala bassossa. Tämä huikea kokoonpano tarjoilee yleisölleen vahvan ja monipuolisen musiikkielämyksen. ”On hienoa soittaa yhdessä, kun homma toimii saumattomasti vuosi toisensa jälkeen vaikka keikkoja ei koko ajan tahkotakaan”, Maijanen ja Silvennoinen toteavat yhdessä.


Silvennoinen & Maijanen Bandin kokoonpano:
Heikki Silvennoinen, kitara ja laulu
Pave Maijanen, laulu ja kitara
Jani Auvinen, rummut
Janne Rajala, basso

Iivanainen - Kurkela: Gemini


To 29.11. klo 19 Raahesali


Liput
38 € peruslippu
36 € eläkeläiset, opiskelijat työttömät

Kesto 2 h (väliaika)

Järj. Central Line Entertainment Oy

Kahden Johannan ystävyys sai alkunsa yhteisellä keikalla noin kymmenen vuotta sitten. Yhdistäviä tekijöitä heille löytyi nopeasti: musiikki, huumori, harrastukset sekä mm. utelias ja seikkailunhaluinen elämänasenne.

Sattumoisin näillä kahdella Johannalla on yhdet Suomen rakastetuimmista lauluäänistä. Iivanainen-Kurkela "Gemini" kiertueella he laulavat ystävälle, ystäville, yhdessä, ja erikseen.

Esitettävien kappaleiden luetteloon kirjautuu nuoruudet, rakkaudet, intohimot, ja myös luonnollisesti molempien omien ääniteurien kohokohdat.

Suomalaisten jazz-laulajien kärkinimiin kuuluva Johanna Iivanainen on äänenä noin kolmellakymmennellä eri äänitteellä. Hänen viimeisin soolo-albumi on folk-sävytteinen Mustarastas Laulaa (2013). Suurelle yleisölle Iivanainen on tuttu SuomiLOVE televisio-ohjelman toisena pääsolistina.

Johanna Kurkela nähtiin edellisen kerran konserttilavoilla vuonna 2016 menestyksekkään Ingrid -albumin (2015) jälkeen. Viime vuoden Kurkela on mm. valmistellut uuden Auri -yhtyeensä maaliskuussa julkaistavaa debyyttialbumia. Hänen uransa tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat mm. Rakkauslaulu, Kuolevainen, Sun särkyä anna mä en, sekä Ainutlaatuinen.

Kuva Ulla Nikula

OMAN TIENSÄ KULKIJAT
Esa Eloranta ja Sarian Leppiniemi

Pe 30.11. klo 19 Raahesali


Liput:
25 € peruslippu
22 € ryhmähinta väh. 3 hlö
20 € ryhmähinta väh. 5 hlö


Järj. Smilemusic / Sarian Leppiniemi

Esan ja Sarianin yhteiskonsertti on tulosta muutaman vuoden kestäneestä yhteistyöstä. Konsertissa kuullaan Esa Elorannan omaa uutta ja vanhempaa hittituotantoa, sekä Sarianilta myös omia suosittuja kappaleita. Muutama duokin on luvassa. Esaa ja Sariania säestää Sarianin taitava bändi The Band. Bändi on normikokoonpanolla nelihenkinen, mutta tätä konserttia varten bändi on vahvistettu lisäkitaristilla, joten luvassa upeaa soittoa ja laulua.

Friggin Folkjoulu


LA 1.12. klo 19 Raahesali

Liput:
30 € peruslippu
27 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, lapset
25 € Raahen Seudun OP:n jäsenet
24 € Brahe Classica ry:n jäsenet


Kesto 2 h (väliaika)


Järj. Brahe Classica ry


Maamme kansainvälisesti tunnetuin uuden kansanmusiikin superyhtye Frigg julkaisee yhdeksännen albuminsa marraskuussa ja lähtee mittavalle joulukiertueelle laulusolisteinaan Johanna Försti ja Timo Rautiainen. Konsertissa kuullaan koko kansan rakastamia tunnettuja joululauluja kuten Tonttu ja En Etsi Valtaa Loistoa, jotka saavat uuden muodon Friggin sovituksissa. Lisäksi ohjelmaan kuuluu erityisesti tätä kiertuetta varten Friggin jäsenten säveltämiä uusia joululauluja, joiden lyriikat ovat kirjoittaneet nuoren kirjailijapolven kärkinimiin kuuluva Juha Itkonen ja Kaustiselta kotoisin oleva runoilija Antti Huntus.


Johanna Försti (laulu, viulu)
Timo Rautiainen (laulu, mandoliini)
Alina Järvelä (viulu), Esko Järvelä (viulu), Tommi Asplund (viulu), Tero Hyväluoma (viulu), Petri Prauda (mandoliini, säkkipillit, cittern), Anssi Salminen (kitara), Juho Kivivuori (basso)

Blue Christmas

Erja Lyytinen & Friends


Pe 14.12. klo 19 Raahesali


Liput
38 € peruslippu
35 € opiskelijat, työttömät, ryhmät yli 10 hlö
30 € lapset alle 14-vuotiaat

Kesto n. 2 h 15 min, väliaika

Järj. Bluesland Productions


Erja Lyytisen emännöimä riemukas Blue Christmas – kiertue starttaa jälleen joulun alla marraskuussa! Rokkaava bluesilla, soulilla ja jouluisilla lauluilla kulkeva karavaani lähtee kiertueelle mielenkiintoisten artistien voimin. Mukana läpi kiertueen ovat Erja Lyytinen, Veeti Kallio, Erika Vikman sekä valikoiduilla paikkakunnilla Pave Maijanen, Sami Saari sekä Mikko Kuustonen.


Solistit esittelevät taitojaan kaksi tuntia kestävässä konserttikokonaisuudessa. Ilta huipentuu solistien yhteismusisointiin, joten luvassa on huikea ja ikimuistoinen elämys paikan päälle saapuvalle yleisölle!

DragonWhite ylpeänä esittää

JP Leppäluoto: Joulurauhaa

La 15.12. klo 19 Raahesali


Liput 27 €, kesto n. 60 min

Järj. Ohjelmapalvelu DragonWhite Oy
Suuren suosion saavuttanut JP Leppäluodon Joulurauhaa-konserttikiertue palaa konserttilavoille ja kirkkoihin.

Suomen karismaattisimpiin ääniin lukeutuva JP Leppäluoto tekee joulukuussa Joulurauhaa- konserttikiertueen. Charon- ja Harmaja -yhtyeistä sekä Raskasta Joulua -kiertueilta tunnettu laulaja esittää yleisön rakastamia joululauluja ympäri Suomen.

Luvassa on herkkiä ja syvällisiä tulkintoja tutuista, joulun tunnelmaan valmistavista lauluista.

"Joululauluissa ja niiden esittämisessä on jokin aivan erityinen tunnelma ja lataus. Ollaan suuren juhlan ja eräänlaisen tilinpäätöksen äärellä. Tullaan sinuiksi ja tehdään rauha eletyn vuoden kanssa, pysähdytään saman juhlan äärelle. Sovittamissamme joululauluissa soi suomalainen kaiho ja ilojemme riehakkuus!" , Leppäluoto kommentoi.

Jokeri Pokeri Box – ILOPILLERI

La 16.2.2019 klo 15 Raahesali


Liput:
14 € kaikki 2-v täyttäneet
50 € perhelippu tai ryhmä 4 hlö


Kesto 1 h


Lasten ja aikuisten legendaarinen kestosuosikki ja Pikku Kakkosesta tuttu maailmanmestari-taikuri Simo Aalto tarjoilee Taika-Ilopillerin yhdessä avustajavaimonsa Kirstin kanssa.


Uudessa Iloisessa showssa nähdään maailman parhaita taikatemppuja ryyditettynä hyväntuulisella lavashowlla. Simon johdolla kaikenikäiset katsojat pääsevät tunnin matkalle taikamaailmaan, jossa mikään ei ole mahdotonta.


Simon mukaansatempaava esiintyminen takaa, että Taika-Ilopillerin vaikutus säilyy pitkään, mieli virkistyy ja arjen pyöritys unohtuu. Sanalla sanoen luvassa on laadukasta estradiviihdettä!


Simon omin sanoin: "Pitkän urani aikana on jo yksi sukupolvi -ysärilapset- kasvaneet aikuisiksi ja tulevat nyt omien lastensa kanssa katsomaan lapsuutensa idolia, siksi haluan tarjota iloa ja ihmetystä kaikenikäisille."


Järj. Jokeri Pokeri Box Oy

Kauppaporvarin kulttuuri- ja kongressitilat
Kirkkokatu 28 (2. krs.)
92100 RAAHE

Raahesalin lipunmyynti
puh. 044 439 3237
lipunmyynti@raahe.fi
ticket.raahe.fi

Tilavaraukset
puh. 044 439 3232
kauppaporvari@raahe.fi

Kulttuuritoimisto
puh. 044 439 3330
kulttuuri@raahe.fi