Kulttuuri Raahe

Tervetuloa tutustumaan Raahen kaupungin kulttuuripalveluihin!

Löydät meidät kaupungin ytimestä, Kauppaporvarin kulttuuri- ja kongressitiloista. Monipuoliset tilamme muuntuvat palvelemaan monenlaisia tarpeita. Vastaamme Raahesalin toiminnasta ja olemme mukana monissa eri tapahtumajärjestelyissä.

Raahesalin lipunmyynti palvelee arkisin klo 10 - 17 sekä tunti ennen tapahtumaa. Netissä palvelemme vuorokauden ympäri. Lisätietoja lipunmyynnistämme täällä.

Tilaisuuksiemme tarjoiluista vastaa Kahvila-Konditoria Tiina-Elina. Varaa tarjoilut ja tila ryhmällesi etukäteen numerosta 08 2200 82.

Galleria Myötätuuli ja Raahesalin lämpiö tarjoavat oivalliset puitteet taidenäyttelyiden lisäksi erilaisten messutapahtumien järjestämiseen. Tiloistamme löytyy nyt myös Raahe-opiston toimisto.

Haluatko vierailla mahtavassa kaupungissamme kulttuurimatkalla? Juuri sinun ryhmällesi sopivan kokonaisuuden paketoi Keskusvaraamo.

Raahesalin elokuvanäytöksistä vastaa Movie Company Alatalo Oy. Tulossa olevat elokuvat näet täältä.

Tervetuloa nauttimaan vilkkaan kulttuurikaupunkimme tarjonnasta!

Tulevaisuusseminaari

Minne mennään, Suomi?

#suomi100raahe


La 26.8. klo 12-14 Raahesali


Yksi Suomi 100 -juhlavuoden päätapahtumista Raahessa on lauantaina 26.8. järjestettävä tulevaisuusseminaari Minne menään, Suomi? Luvassa on kiinnostavia puheenvuoroja sekä paneelikeskustelu. Päivän juontaa Raahen Seudun päätoimittaja Sanna Keskinen.

Toimitusjohtaja, visionääri Mikael Jungner pohtii puheenvuorossaan tulevaisuuden työelämän vaatimuksia.

Energiatutkija, taloustieteilijä Maria Kopsakangas-Savolainen alustaa aiheella Haasteet ja mahdollisuudet tulevaisuuden energiamarkkinoilla.

Everstiluutnantti Mika Seppä Puolustusvoimista kertoo asevelvollisuuden tulevaisuuden suunnasta.

Työelämän kehittäjä, kasvatustieteilijä ja kirjailija Sonja Strömsholm pohtii puheenvuorossaan, mitä on hyvä elämä tulevaisuudessa.

Seminaariin ovat tervetulleita kaikki aiheista kiinnostuneet - sinne on vapaa pääsy ja 100-vuotiaan Suomen kunniaksi nautitaan täytekakkukahvit.

Lisätietoja täältä.Raahe Venetsialaiset 2017

La 26.8. klo 18 Raahen Pursimaja

Ennakkoliput: 23€ 25.8.2017 saakka
Liput ovelta 25€

Järj. Raahen urheilun tuki ry

Alpuan Kesän Taideleiri 2017

Jo perinteeksi muodostunut Taideleiri järjestetään 23 - 27.08.2017 Alpuanharjun Hiihtomajalla osoitteessa Hiihtopaikantie 107, 86460 Vihanti.

Taideleirille voivat osallistua kaikki, jotka ovat kiinnostuneet taiteilusta. Voit olla vasta-alkaja tai pidemälle ehtinyt, eikä sinulla tarvitse olla aikaisempaa kokemusta.Tärkeintä on oma innostus.

Kurssille tarvitset mukaan omat välineet ja eväät sekä ripauksen iloista mieltä. Jos haluat kokeilla jotain muutakin tekniikkaa, ohjaajilta löytyy akryyli-, akvarelli- ja kuivapastellitarvikkeita, pientä maksua vastaan.

Kurssipäivät ovat keskiviikosta - sunnuntaihin ja opetusta annamme joka päivä klo 10-14, kurssi on maksuton.

Kurssilla opettajina toimivat entiseen tapaan Pirjo Haurinen ja Martti Valkonen.

Tervetuloa mukavaan ja rentoon porukkaan !

Lisätiedot
Pirjo 040 529 1626 ja Martti 040 7738 552

Elokuvia Raahesalissa

Emoji

Su 27.8. klo 17 Raahesali

Ma 28.8. klo 17 Raahesali

Ti 29.8. klo 17 Raahesali

Lippu: 8€
K 7/4

Napapiirin sankarit 3

Su 27.8. klo 19 Raahesali

Ma 28.8. klo 19 Raahesali

Ti 29.8. klo 19 Raahesali

Lippu: 10€
K12/9

Järj. Movie Company Alatalo Oy

S/Y Raahen Fiia saaristoristeily


Liput
20 € aikuiset
5 € lapset, 12 v ja sitä nuoremmat
Alle 13 v aina aikuisen kanssa.
Sylilapsille oltava omat liivit.
Lähtö museon rannasta

Järj. Raahen Purjelaivasäätiö


La 2.9. klo 14, 17
Su 3.9. klo 12, 15

Yksinäinen Suvivalssi - Reijo Lumisalmen lauluja

Su 3.9. klo 17 Raahesali

Raahen Laulutoverit, johtaa Pauli Ylitalo

Liput: 15€
Kesto 2,5,h, väliaika
Järj. Raahen Laulutoverit
Yksinäinen Suvivalssi on Pauli Ylitalon laatima henkilökuva raahelaisesta säveltäjästä Reijo Lumisalmesta. Hänet tunnetaan säveltäjänä, jonka lauluja esittävät lähes kaikki iskelmämusiikin suomalaiset huippusolistit. Konsertissa kuullaan Lumisalmen tunnetuimpien laulujen lisäksi myös harvemmin kuultuja kappaleita. Kerronnan ja musiikin ohella esitys sisältää myös paljon kuvia.

Raahen Kirjamessut 13.-16.9.2017


Syyskuun puolivälin neljännet Raahen Kirjamessut jatkavat lukijaystävällisellä ja kekseliäällä linjallaan.

Luvassa on kirjailijavieraita, kirjojen myyntiä ja lukijoiden kohtaamista.

Oma painopisteensä on jälleen lasten ja nuorten kirjallisuudessa sekä lukemisen edistämisessä.

Alati täydentyvää ohjelmaa täydennetään tänne.

Ismo Alanko Yksin

Pe 22.9. klo 19 Raahesali


Liput 29 €
Kesto 1h 30 min, ei väliaikaa

Lavalla yksin oleminen edustaa täydellistä vapautta ja täydellistä vastuuta. Yleisö pääsee seuraamaan lähietäisyydeltä kusessa olevaa artistia, joka kompuroi ylös lietteen seasta, ja heittäytyy seuraavassa hetkellä hurmoksen vietäväksi hymy huulillaan.

Soolokeikat ovat nykyaikaista runonlaulantaa: laulut soivat sellaisina kuin ne ovat syntyneet, ja riisutuissa versioissa tekstit nousevat väkevästi esiin. Kun lavalla ovat vain laulaja ja hänen laulunsa, olemme olennaisen äärellä.

Konserteissa olennaista valottaa myös visuaalinen ulottuvuus. Johanna Sipilän elävistä maalauksista koostuvat projisoinnit luovat maisemaa laulujen tarinoille.

www.ismoalanko.com

Ukrainalainen kansantanssiryhmä Volyn

La 23.9. klo 16 Raahesali


Liput
15 € peruslippu
10€ ryhmät yli 10 henk

Kesto 1 h 30 min, väliaika

Ukrainalainen kansantanssiyhtye Volyn on ammattilaiskollektiivi, joka on perustettu vuonna 1978.

Yhtyeen ohjelmisto on poikkeuksellisen monipuolinen - kaiken perustana on kuitenkin ukrainalainen kansantanssi. Tuliset bukovinalaiset ja volynialaiset tanssit vaihtuvat kasakkakilpailujen monenlaisiin temppuihin ja taisteluhenkeen. Värikkäät ja ilmeikkäät liikkeet, virtuoosimaiset hypyt, salamannopeat pyörähdykset ja tanssien dynamiikan ylittämättömän nopeat muutokset rakentavat ainutlaatuisen värikylläisyyden, energian ja taiteellisen kokonaisuuden.

Konserttiohjelmassa on mukana 17 taiteilijaa ja yhtyeen koreografi on Valeri Smyrnov.

Järj. Raahen kulttuuripalvelut

BC - Guardia Nueva solistina Teemu Roivainen

Suomalaisin sävelin tango- ja viihdemusiikin helmiä

Kapellimestari Raimo Vertainen

La 30.9. klo 18 Raahesali

Liput
28 € perushinta
25 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, lapset
23 € OP:n jäsenet Raahesalin lipunmyynnistä
22 € BC:n jäsenet Raahesalin lipunmyynnistä
25 € S-ryhmän jäsenyyshinta vain Raahen Prismasta
Vain yksi alennus on voimassa lippuja ostettaessa
30 € ovihinta tunti ennen esitystä (ovelta ei alennuslippuja)

Guardia Nueva on suuri viihde- ja tango-orkesteri täynnä pauhaavaa voimaa ja suunnatonta herkkyyttä. Orkesteri perustettiin Kokkolassa vuonna 2001. Heti alusta alkaen orkesteri päätti tulisieluisen kapellimestarinsa Raimo Vertaisen johdolla tehdä töitä pitkäjänteisesti, tosissaan ja rohkeasti. Työ on tuottanut hedelmää, joten ei ole vahinko eikä sattumaa, että kuudestatoista taitavasta muusikosta koottu kokkolalaisorkesteri on noussut huimaa vauhtia kohti suomalaisen orkesteritaivaan tähdistöä.

Guardia Nuevan musiikillisena runkona on ollut tunteikas tango- ja viihdemusiikki. Argentiinalaisen säveltäjän, Astor Piazzollan, merkitys orkesterille on suuri. Orkesterin repertuaari on vuosien saatossa kasvanut argentiinalaisesta tangosta suomalaiseen viihdemusiikkiin, elektrotangoon, kirkko- ja joulumusiikkiin. Kappaleet sovitetaan Guardia Nuevalle mittatilaustyönä ja sovituksissa orkesterin harmonikat, bandoneonit, jousisoittimet sekä rytmiryhmä soivat raikkaalla ja ennakkoluulottomalla otteella. Tänä päivänä viihde- ja tango-orkesteri Guardia Nueva on musiikillinen runsaudensarvi, jolla ei ole tarvetta puristua yhteen muottiin.

Guardia Nueva on kerännyt paljon kiitosta niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin. Orkesteri on esiintynyt kapellimestari Raimo Vertaisen johdolla ympäri Suomea, ulkomaita myöten. Orkesteria on kuultu ja ihailtu jo Argentiinassa, Turkissa ja Saksassa. Orkesterin valovoimainen esiintyminen, rytmisesti ja soinnillisesti kekseliäät sovitukset, jousisoittimien ja harmonikkojen dramaattiset soinnut yhdistettynä lahjakkaiden solistien tulkintoihin, takaavat intohimoisen konsertti-illan. Guardia Nuevan solisteina ovatkin olleet kaikki Suomen keskeisimmän alan artistit.

Brahe Classican syksyn 2017 konserttisarjan avauksessa Guardia Nuevan solistina laulaa tangokuningas Teemu Roivainen.

Linnateatteri

Tatu ja Patu työn touhussa

Ma 2.10. klo 18 Raahesali


Liput 10 €
Ryhmälippu 35 € (4 kpl)
kesto n. 45 min

Lyömätön parivaljakko taas vauhdissa!

Tatu ja Patu kertovat nyt totuuden työstä ja työnteosta – miksi työtä tehdään ja missä. Veljekset uppoutuvat erilaisten ammattien ihmeelliseen maailmaan ja määrittelevät, miten mikäkin työ oikeastaan pitäisi tehdä ja kuka sen parhaiten tekee. Veljesten riemastuttava käsitys saattaa poiketa yleisesti hyväksytystä totuudesta, mutta kyllä työ tekijäänsä opettaa!

Aino Havukaisen ja Sami Toivosen luoma kaksikko valtaa jälleen teatterin lavan, kun pätkä- ja silpputyön erityisasiantuntijat havainnollistavat ammattien synnyn ja kertovat juhlavasti arkisista työn sankareista. Linnateatterin uutuusnäytelmä lapsille lähtee kiertämään Suomen erilaisia työpaikkoja (tai ainakin esiintymispaikkoja) syksyllä 2017.

Mitä itua on maanviljelijän ammatissa, mitä harjaantunut ammattilainen saa aikaan Patun hiustyylistä ja taivuttaako karski metallimies pitkään valssattuaan kaiken tangoksi? Tervetuloa Outolan työntutkimuskeskukseen ottamaan selvää!

Lavalla Tatuna pyörii Sami Markus ja Patuna hyörii Jaakko Loukkola

Dramatisointi ja ohjaus: Sami Rannila. Lavastus: Niina Suvitie. Puvustus: Anniina Kuula. Maskit ja kampaukset: Minna Pilvinen. Musiikki: Kari Mäkiranta. Valot, äänet ja tekniikan sovellukset: Marko Korkeaniemi

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani - Autiosaari


To 12.10. klo 19 Raahesali


Liput 35 € sisältää palvelumaksun

Kesto 2 h 30 min


Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani tekee syksyllä Suomen oloissa mittavan konserttisalikiertueen. Luvassa on 31 konserttia loka- ja marraskuussa eri puolilla Suomea.

"Ideamme on soittaa täyslaidallinen sitä meininkiä, missä Kaihon Karavaani kulkee juuri nyt. Luvassa on rytmiä, karnevaalia, akustista tunnelmointia, surumielistä kaihoa ja isoa iloa", luonnehtii Tuure Kilpeläinen tulevaa.

Tuure Kilpeläisen ja Kaihon Karavaaniin loistava uusi albumi Surusilmäinen kauneus kiteyttää jotain aitoa ja osuvaa suomalaisesta arkitodellisuudesta, rakkaudesta ja kaipuusta tällä hetkellä. Levy nousi heti listaykköseksi julkaistuaan ja myi kultaa nopeasti.

Yhtye on palkittu tänä vuonna useaan kertaan. Neljän Emma-ehdokkuuden päälle Karavaani voitti Vuoden yhtye -palkinnon Iskelmän yleisöäänestyksessä. Todelliseksi murskahitiksi noussut Autiosaari valittiin vastikään Radiogaalassa vuoden radiobiisiksi.

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani on hionut soittoaan seitsemän vuoden ajan keikkailemalla sekä levyttämällä ahkerasti. Bändi on luonut aivan oman kategoriansa ja soundinsa, jota on vaikea lyödä mihinkään karsinaan.

Valloittavat keikat ovat bändin tavaramerkki oa suosio on uusien kappaleiden myötä vain kasvussa - liput konserttiin on syytä hankkia ajoissa.

Järj. Central Line Entertainment Oy

Varjo

Pe 13.10. klo 19 Raahesali (ensi-ilta)
La 14.10. klo 14 Raahesali
La 14.10. klo 18 Raahesali


Liput 15 €
Kesto 2 h, väliaika

Näytelmä perustuu Pekka Jaatisen vuonna 2016 ilmestyneeseen kirjaan "Varjo 1917-1918".

Näytelmässä pureudutaan Raahen historian hetkiin, joista on vaiettu sata vuotta.

Järj. Raahen Teatteri


BC - Oulu Sinfonia solistina Pekka Kuusisto

Posetiivari
Johannes, Gustavsson, kapellimestari
Pekka Kuusisto, viulu

Pe 20.10. klo 19 Raahesali

Liput:
28 € perushinta
25 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, lapset
23 € OP:n jäsenet Raahesalin lipunmyynnistä
22 € BC:n jäsenet Raahesalin lipunmyynnistä
25 € S-ryhmän jäsenyyshinta vain Raahen Prismasta
Vain yksi alennus on voimassa lippuja ostettaessa
30 € ovihinta tunti ennen esitystä (ovelta ei alennuslippuja)

Kesto 1h 40 min, väliaika

Einojuhani Rautavaara: Adagio Celeste
Sauli Zinovjev: Viulukonsertto, KANTAESITYS Jean Sibelius: Sinfonia nro 5 op. 82

Einojuhani Rautavaara ja Jean Sibelius ovat molemmat olleet aikanaan suomalaisen kulttuurin tunnetuimpia edustajia maailmalla. Sitä on myös viulisti Pekka Kuusisto, jolle säveltäjä Sauli Zinovjev on kirjoittanut uuden viulukonserttonsa.

Inspiraation lähteenä teokselle on ollut Schubertin Winterreise-laulusarjan Der Leiermann -runo, jossa yhdistyy luontevasti Pekalle ominainen pelimannihenkisyys ja kansanläheisyys sekä saksalainen romantiikka ja melankolia, jotka puolestaan ovat teoksen säveltäjän ominaispiirteitä.

Moottörin jyrinä - Heavy metalia lapsilleLa 21.10. klo 18 RaahesaliLiput 10 €
Ryhmälippu 35 € (4 kpl)

Lokakuun loppupuolella Raahesalissa nähdään helsinkiläinen yhtye Moottörin Jyrinä.

Bändi on erikoistunut lapsille soitettavaan heavy metal -musiikkiin eli luvassa on hulvaton kattaus covereita 1980-luvun heavy-klassikoista – Iron Maidenia, Motörheadia ja Ozzy Osbournea.

Biiseihin on kehitelty suomenkieliset, lapsille sopivat sanoitukset.


BC - JPP Kansanmusiikin ilotulitus

To 2.11. klo 19 Raahesali


Liput
22 € perushinta
19 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, lapset
17 € OP:n jäsenet Raahesalin lipunmyynnistä
16 € BC:n jäsenet Raahesalin lipunmyynnistä
19 € S-ryhmän jäsenyyshinta vain Raahen Prismasta
Vain yksi alennus on voimassa lippuja ostettaessa
24 € ovihinta tunti ennen esitystä (ovelta ei alennuslippuja)

Kesto 1h 15 min

JPP (alk. Järvelän Pikkupelimannit) perustettiin 1982 suomalaisen pelimanniviulunsoiton pääkaupungissa Kaustisella. JPP:n musiikilliset juuret yltävät aina 1700 -luvulle saakka ja ovat saaneet alkunsa Kaustisen Järvelän kylästä kotoisin olevan Järvelän suvun soittoperinteestä.

JPP erkani Järvelän Pelimanneista omaksi nuoriso-osastoksi 1980- luvun alussa. JPP:n jäsenten soittamisen säveltämisen ja sovittamisen lahjat tulivat välittömästi esille luoden perustan heidän tyylilleen, viehätykselleen ja tulevalle uralleen.

JPP:n jäsenillä on kokemusta ja koulutusta laajalti kansanmusiikin ulkopuoleltakin, esimerkiksi klassisen ja ja jazzin piiristä, joten heidän musiikillinen kirjonsa on paljon laajempi kuin tavallisilla iuluyhtyeillä.

JPP on luonut oman yllätyksellisen tyylin, jota on lähes mahdotonta luokitella.

JPP on ollut kiertueella jokaisella mantereella ja julkaissut 11 albumia. Heidän uusin CD Taivaankansi (Skywire) julkaistiin 2014.

2017 JPP saavuttaa 35 vuoden iän ja lähettää edelleen kuuntelijansa jännittävälle melodiselle matkalle Pohjanmaan sydämeen ja JPP:n omaan musiikillisen mielikuvitukseen.

JPP
Timo Alakotila - harmooni
Timo Myllykangas - basso
Arto Järvelä - viulu
Mauno Järvelä - viulu
Matti Mäkelä - viulu
Tommi Pyykönen - viulu

Jokeri Pokeri Box 40v. JuhlaShow!

Pe 3.11. klo 18 Raahesali


Liput
14 € perushinta yli 2-vuotiaat
50 € perhe tai ryhmä 4 henkilöä, vain lipunmyynnistä

Simon Parhaat -TaikaShow - Iloista huipputaikaa koko perheelle!

Lasten ja aikuisten legendaarinen kestosuosikki ja Pikku Kakkosesta tuttu maailmanmestari-taikuri Simo Aalto tarjoilee taika-ilopillerin yhdessä avustajavaimonsa Kirstin kanssa.

Uudessa koko perheen taikashowssa nähdään mestaritaikurin osaamisen koko kirjo: vaativista sorminäppäryystempuista aina hämmästyttäviin illuusioihin saakka.

Simon mukaansa tempaava esiintyminen ja ilmiömäinen kyky ottaa yleisönsä takaavat, että taikapillerin vaikutus säilyy pitkään!

Mukana hauskanpidossa ovat myös Simon ja Kirstin ihanat eläinystävät.

Red Nose Company vierailee!

Punainen viiva

Ke 8.11. klo 18 Raahesali

Liput 15 €

Esityksen kesto 2 h 10min (sis.väliajan)
Ikäsuositus: 14-v. ylöspäin

Yhteistuotanto Teatteri Quo Vadiksen kanssa Suomalainen tragedia ei ole koskaan ollut näin hauskaa!Huippusuositun Juoksuhaudantie-esityksen tekijät tarttuvat Ilmari Kiannon kansallisklassikkoon. Klovnit Mike (Tuukka Vasama) ja Zin (Timo Ruuskanen) kuljettavat katsojat kainuulaiseen korpimaisemaan aseinaan sähkökitara ja haitari. Punainen viiva on esitys äänestämisestä, ihmisoikeuksista ja politiikan mahdottomuudesta - pilke silmäkulmassa.

Punainen viiva tekee Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi valtakunnallisen kiertueen, joka avattiin tammikuussa 2017 Kansallisteatterissa. Huikea näyttelijäkaksikko on kiertänyt Suomea vuodesta 2014. Takana on 138 esitystä ja yli 15 000 katsojaa.

Teksti: Ilmari Kianto ja työryhmä
Näyttämöllä: Mike (Tuukka Vasama) ja Zin (Timo Ruuskanen) / Red Nose Company
Ohjaus: Otso Kautto / Teatteri Quo Vadis
Pukusuunnittelu: Tuomas Lampinen / Turun kaupunginteatteri ja työryhmä
Valosuunnittelu: Antti Kujala / Teatteri Avoimet Ovet ja työryhmä
Tekstin oikeudet: Kiannon Turjanlinna Oy / pro Ilmari Kianto

Kuva: Tero Ahonen

Suomi 100 vuotta – Urho Kaleva Kekkonen neljännesvuosisataa presidenttinä


Urho Kekkonen 1975-1981 – Toimittaja Maarit Tyrkön silmin


To 9.11. klo 16.30-20 Raahesali


Luento Suomen lähihistoriasta kiinnostuneille!
Kouluttaja: Tietokirjailija, toimittaja Maarit Tyrkkö

Hinta: 30 € sis. kahvin. Pyydä ryhmätarjous!

Ilmoittautuminen 2.11. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Raahen toimipaikkaan täältä.

Lisätietoja:
Koulutuspäällikkö Eija Karhu, puh. 044 021 0122, eija.karhu@raahe.fi
Koulutussihteeri Maarit Huovinen, puh. 040 548 0558, kesayo@raahe.fi


Sisältöpdf, 159 kb

Vesterinen Yhtyeineen - kokoelmalevyn julkaisukiertue

Pe 10.11. klo 21 Raahesali


Liput:
25 € perushinta
23 € opiskelija, eläkeläinen, työtön, varusmies

Kesto n. 1 h 50 min, väliaika

Kuvaaja Antti Savolainen

Järj. Central Line Entertainment Oy


BC - Nuori pianovirtuoosi Anton Mejias


To 16.11. klo 18 Raahesali


Liput
15 € perushinta
12 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, lapset
10 € OP:n jäsenet Raahesalin lipunmyynnistä
9 € BC:n jäsenet Raahesalin lipunmyynnistä
13 € S-ryhmän jäsenyyshinta vain Raahen Prismasta
Vain yksi alennus on voimassa lippuja ostettaessa
17 € ovihinta tunti ennen esitystä (ovelta ei alennuslippuja)

Kesto 1h 15 min

Pianisti Anton Mejiasta on luonnehdittu tulevaisuuden huippulupaukseksi. Jo vuonna 2007 nuoren muusikon repertuaari koostui monipuolisesta pianomusiikista, kuten Bachin inventioista, Haydnin ja Mozartin sonaateista sekä Debussyn, Chopinin ja Schubertin sävellyksistä. Glenn Gouldin esimerkin innoittamana hän opetteli Das Wohltempierte Klavierin ennen kymmentä ikävuottaan. Rinnakkain pianonsoiton kanssa on kulkenut innostus myös säveltämiseen.

Sibelius-Akatemian huippulupaus, Anton Mejias (s. 2001) on varttunut muusikkoperheessä, ja hän aloitti pianonsoiton 5-vuotiaana. Hänen ensimmäinen pianonsoiton opettajansa oli Meri Louhos. Vuonna 2010 hän siirtyi Sibelius-Akatemian nuoriso-koulutukseen opettajanaan Teppo Koivisto ja nykyisin myös Niklas Pokki. Hänet hyväksyttiin myös Pietarin Rimski-Korsakovin konservatorioon. Ensimmäisen soolokonserttinsa hän piti 2009 esittäen mm. säveltämänsä 12 preludin sarjan. Tämän jälkeen Anton on pitänyt useita omia resitaaleja ja esiintynyt lukuisissa Sibelius-Akatemian tilaisuuksissa ja festivaaleilla.

Anton sai vuonna 2016 ensimmäisen palkinnon Suomen Steinway Piano Festivaalissa omassa kategoriassaan (15-17 vuotta) ja edusti Suomea ensimmäisen kerran kansainvälisessä Steinway Piano Festivaalissa Hampurissa. Kesällä 2016 hän osallistui myös Ettlingenin kansainväliseen pianokilpailuun. Tänä vuonna (2017) Anton oli nuorin osanottaja Århusin kansainvälisessä pianokilpailussa kategoriassaan sekä nuorin välierään päässyt kilpailija. Anton saavutti Tampereen pianokilpailussa (2017) toisen palkinnon ja oli niin ikään nuorin osanottaja sekä välierässä että finaalissa. Hän soitti finaalissa Tampereen Filharmonian säestyksellä Rahmaninovin kolmannen pianokonserton ollessaan vasta 16-vuotias. Mejias lienee nuorin suomalainen koskaan, joka on esittänyt orkesterin kanssa kyseisen teoksen.

Antonia ovat tukeneet muun muassa Suomen Kulttuurirahasto sekä Martin Wegelius -säätiö.


QUEEN-musikaali CHAMPIONS


Pe 17.11. klo 19 Raahesali


Liput:
40 € perushinta
37 € eläkeläinen
28 € opiskelija, työtön
Ryhmäliput vain lipunmyynnistä:
20-39 hlöä 37 €
yli 40 hlöä 35 €

Kesto 2 h 20 min, väliaika

Queen -musikaali Champions on vaikuttava Queen-yhtyeen tarinaan perustuva näytelmä. Champions on uusi esitys Show Must Go On -musikaalista, jonka ovat nähneet jo 90 000 innostunutta katsojaa.

Champions -musikaalissa voit kokea entistä suuremman Queen-spektaakkelin. Freddie Mercuryn roolissa nähdään huikea Dimitri Keiski! Dimitri on voittanut mm. Swedish True Talent-kilpailun.

Musikaalissa koetaan Queen-yhtyeen tarina sekä suomalaisen Bohemians- bändin hulvattomia seikkailuja maailmalla.

Championissa kuullaan Queenin suurimmat hitit kuten I Want It All, Bohemian Rapsody, We Are The Champions, Show Must Go On, Under Pressure ja paljon muuta.

Rooleissa:
Freddie Mercury: Dimitri Keiski
Mikko: Miro Honkanen
Pete: Ari Myllyselkä
Carita: Elisa Lairikko
Kasper: Christian Lairikko
Brian May/ kitara: Erik Valkama
John Deacon/Basso: Tero Tanhuanpää/Klaus Wirzenius
Roger Taylor/Rummut: Simo Stenman
Koskettimet: Risto Lassila
2. kitara: Sami Tenhunen

Järj. Suomen Musiikkiteatteri Oy

RAPARPERITAIVAS - Suomirockmusikaali

La 18.11.2017 klo 19.00 Raahesali


Liput:
40 € perushinta
37 € eläkeläinen
28 € opiskelija, työtön
Ryhmäliput vain lipunmyynnistä:
20-39 hlöä 37 €
yli 40 hlöä 35 €

Kesto 2 h 15 min, väliaika

Hulvattoman hauska musikaali kertoo Leevistä, entisaikojen trubaduurista, joka elää tahtomattaan nykyajassa.

Gösta Sundqvistia muistuttava Leevi toimii musiikkihommien lisäksi kerrostalon talonmiehenä. Hän tutustuu hyvin persoonallisiin talon asukkeihin ja saa heistä aiheita lauluihinsa. Esityksessä nähdään koomisia ja tragikoomisia hahmoja, heidän tarinoitaan, unelmiaan ja arjen kommelluksiaan.

Useimpia heistä vaivaa kaipuu vastakkaiseen sukupuoleen ja suomalaiseen luontoon. Oman mausteensa tuovat Leevin luona vierailevat tähdet Juice Leskinen ja Kirka Babitsin. Esityksessä selviää myös mitä oikeastaan on Leevismi?

Musikaalissa kuullaan mm. kappaleet: Mitä kuuluu Marja-Leena, Muotitietoinen, Poika nimeltä Päivi, Teuvo, Pohjois-Karjalaan, Raparperitaivas, Onnelliset, Syksyn sävel, Paperitähdet, Luonas kai olla saan, Leijat, Hetki lyö, Varrella virran, Born to be wild...

Rooleissa: Miro Honkanen, Ari Koivunen, Ari Myllyselkä, Elisa Lairikko, Isabella Lairikko, Jussi Ojanen, Tero Tanhuanpää, Simo Stenman ja Juha Kinnunen
Tanssijat: Elisa ja Isabella Lairikko
Kapellimestari: Jussi Ojanen
Suomirockbändissä: Jussi Ojanen, Tero Tanhuanpää, Simo Stenman, Juha Kinnunen
Käsikirjoitus: Katariina Leino
Ohjaus: Petri Lairikko

Järj. Suomen musiikkiteatteri Oy

Musiikkiteatteri Kapsäkki vierailee

Huippuosaajat!


Pe 24.11. klo 19 Raahesali


Liput
20 € peruslippu
15 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät

Kesto n. 2 h, väliaika

Aikuisten satumusikaaliksi kuvattu Huippuosaajat! on sketseillä, lauluilla ja työelämän karuillakin tositarinoilla varustettu musiikkiteatteriesitys.

Monenkirjavissa päärooleissa nähdään Kätevä emäntä -sarjasta tutut komediennet Minna Kivelä ja Annu Valonen. Esityksen tutut laulut on koonnut ja uudet kappaleet säveltänyt muusikko/näyttelijä Antti Korhonen. Esityksen ohjauksesta vastaa Jukka Keinonen.

Huippuosaajat! sukeltaa pelkäämättä työelämään. Esityksen aikana käydään läpi niin nousukauden aallonharjat, kuntauudistuksen kiemurat, tyhy-päivät kuin lomautusuhan pohjamudatkin. Esityksen väritys on vahvasti mustalla huumorilla sävytetty.

Esityksen käsikirjoituksesta vastaa työryhmä Keinonen-Kivelä-Valonen-Korhonen. Työrymä haluaa ottaa kantaa ja herättää keskustelua erityisesti nykyajan työkulttuurin suorituskeskeisyydestä, tehon maksimoinnista ja toisaalta työuupumusten määrästä.


Sulle kauneimmat lauluni laadin

La 25.11. klo 17 RaahesaliLiput 15 €

Raahen Laulutoverit, joht. Pauli Ylitalo

Kesto n. 2,5h, väliaika

Järj. Raahen Laulutoverit

Konsertissa esitellään Pauli Ylitalon laatimia henkilökuvia suomalaisten laulujen säveltäjistä ja sanoittajista koko itsenäisyytemme ajalta J.Alfred Tannerista tämän päivän tekijöihin.

Esiteltävien mestareiden joukossa ovat mm. Veikko Lavi, Toivo Kärki, Reino Helismaa, Rauno Lehtinen, Kaj Chydenius, Juha Vainio, Juice Leskinen, Veikko Juntunen ja Jukka Kuoppamäki. Esitys sisältää myös yhteislaulua.

Raskasta Joulua

Marco Hietala, Ville Tuomi, Antti Railio ja Pasi Rantanen

Ke 29.11. klo 19 Raahen Liikuntahalli

Liput : 39,90€ sis. palvelumaksun 1,80€
Paikat ovat numeroimattomia istumapaikkoja

Kesto n. 2,5 h
Järj. RH Entertainment

Vuosien saatossa laadukkaaksi taiteelliseksi kokonaisuudeksi kasvanut Raskasta joulua -kiertue on vakiinnuttanut paikkansa koko kansan uutena jouluperinteenä. Viime jouluna kahdettatoista kertaa järjestetty kiertue keräsi yhteensä ennätykselliset 35 000 kävijää myyden lähes kaikki konserttipaikat täyteen.

Tänä vuonna kiertue kasvaa aikaisempaa suuremmaksi: marras-joulukuun aikana 23 paikkakuntaa kiertävä kiertue järjestetään useammassa konserttikaupungissa areenalla tai hallissa. Lisäksi myös konserttien visuaalinen show kasvaa entisestään: luvassa on isoja screenejä, pyro-tehosteita sekä näyttävä valo-show, johon panostetaan tänä vuonna erityisen paljon.

Erja Lyytinen ja Friends: Blue Christmas


La 2.12. klo 19 Raahesali


Liput:
38 € peruslippu, eläkeläinen
35 € opiskelija, työtön, varusmies, ryhmä yli 10 henkilöä (vain lipunmyynnistä)
30 € lapsi 0-14 v

Kesto 2 h, väliaika
www.erjalyytinen.com
www.bluesland.fi


Joulukonsertti lupaa elämyksiä monella ulottuvuudella!

Konsertissa kuullaan suomalaisten tähtiartistien esittämiä omia sävellyksiä vuosien varsilta sekä lainakappaleita jouluiseen tunnelmaan verhottuna.

Esiintyjäkaartissa mukana mm. Suomi-soulin suurlähettiläs Sami Saari ja musiikin monityöläinen Maria Hänninen, joita säestää Erja Lyytinen yhtyeineen. Luvassa on mielenkiintoisia musiikillisia hetkiä, kun musiikin ammattilaiset pääsevät yhdessä ja erikseen lavalle.

Tämä konsertti tarjoaa taatusti jotain uutta ja erilaista, mitä Erjan keikoilla ollaan aiemmin totuttu näkemään!

JP Leppäluoto: Joulurauhaa

Pe 15.12. klo 18 Raahen kirkko


Liput:
27 € Raahesalin lipunmyynti
nettilliput Ticketmaster

Kesto 60 min

Kauppaporvarin kulttuuri- ja kongressitilat
Kirkkokatu 28 (2. krs.)
92100 RAAHE

Raahesalin lipunmyynti
puh. 044 439 3237
lipunmyynti@raahe.fi
ticket.raahe.fi

Tilavaraukset
puh. 044 439 3232
kauppaporvari@raahe.fi

Kulttuuritoimisto
puh. 044 439 3330
kulttuuri@raahe.fi