Kulttuuri Raahe

Tervetuloa tutustumaan Raahen kaupungin kulttuuripalveluihin!

Löydät meidät kaupungin ytimestä, Kauppaporvarin kulttuuri- ja kongressitiloista. Monipuoliset tilamme muuntuvat palvelemaan monenlaisia tarpeita. Vastaamme Raahesalin toiminnasta ja olemme mukana monissa eri tapahtumajärjestelyissä.

Raahesalin lipunmyynti palvelee arkisin klo 10 - 17 sekä tunti ennen tapahtumaa. Netissä palvelemme vuorokauden ympäri. Lisätietoja lipunmyynnistämme täällä.

Tilaisuuksiemme tarjoiluista vastaa Kahvila-Konditoria Tiina-Elina. Varaa tarjoilut ja tila ryhmällesi etukäteen numerosta 08 2200 82.

Galleria Myötätuuli ja Raahesalin lämpiö tarjoavat oivalliset puitteet taidenäyttelyiden lisäksi erilaisten messutapahtumien järjestämiseen. Tiloistamme löytyy nyt myös Raahe-opiston toimisto.

Haluatko vierailla mahtavassa kaupungissamme kulttuurimatkalla? Juuri sinun ryhmällesi sopivan kokonaisuuden paketoi Keskusvaraamo.

Raahesalin elokuvanäytöksistä vastaa Movie Company Alatalo Oy. Tulossa olevat elokuvat näet täältä.

Tervetuloa nauttimaan vilkkaan kulttuurikaupunkimme tarjonnasta!

Elokuvia Raahesalissa


Tuntematon sotilas


La 28.10. klo 12, 16 ja 19.30
La 4.11. klo 18
K-16/13, liput 15 €, kesto 3 h


Kari Tapio - Sinivalkoinen Ääni 100-vuotiaalle Suomelle

Su 29.10. klo 17 Raahesali


Liput: 25 €

Kesto 2,5 h, väliaika


Konsertissa kuullaan Sinivalkoisen Äänen lauluja sekä tarinoita Kari Tapion elämästä ja urasta taiteilijaystävien kudelmana. 20-vuotis juhlaa viettävä Hänen Orkesterinsa kapellimestarinaan oikeutetusti Jiri Jalkanen. Solisteina kuullaan Anna ja Janus Hanskia, Ilkka Vainiota ja Kulkuriveli Jamia

Vierailevina solisteina ovat Pyhäjokinen The Voice of Finlandista ja Tangosemifinaaleista tuttu Marja `Maikki` Pisilä, vuoden 2016 tangoprinssi Mika Lappalainen sekä viihdealan monilahjakkuus etelästä Mikko Kartano.

Konsertin juontavat Joona Jalkanen ja Ilkka Vainio.

Lisätietoja ja kiertueaikataulut www.jalkanen.fi


BC - JPP Kansanmusiikin ilotulitus

To 2.11. klo 19 Raahesali


Liput
22 € perushinta
19 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, lapset
17 € OP:n jäsenet Raahesalin lipunmyynnistä
16 € BC:n jäsenet Raahesalin lipunmyynnistä
19 € S-ryhmän jäsenyyshinta vain Raahen Prismasta
Vain yksi alennus on voimassa lippuja ostettaessa
24 € ovihinta tunti ennen esitystä (ovelta ei alennuslippuja)

Kesto 1h 15 min

JPP (alk. Järvelän Pikkupelimannit) perustettiin 1982 suomalaisen pelimanniviulunsoiton pääkaupungissa Kaustisella. JPP:n musiikilliset juuret yltävät aina 1700 -luvulle saakka ja ovat saaneet alkunsa Kaustisen Järvelän kylästä kotoisin olevan Järvelän suvun soittoperinteestä.

JPP erkani Järvelän Pelimanneista omaksi nuoriso-osastoksi 1980- luvun alussa. JPP:n jäsenten soittamisen säveltämisen ja sovittamisen lahjat tulivat välittömästi esille luoden perustan heidän tyylilleen, viehätykselleen ja tulevalle uralleen.

JPP:n jäsenillä on kokemusta ja koulutusta laajalti kansanmusiikin ulkopuoleltakin, esimerkiksi klassisen ja ja jazzin piiristä, joten heidän musiikillinen kirjonsa on paljon laajempi kuin tavallisilla iuluyhtyeillä.

JPP on luonut oman yllätyksellisen tyylin, jota on lähes mahdotonta luokitella.

JPP on ollut kiertueella jokaisella mantereella ja julkaissut 11 albumia. Heidän uusin CD Taivaankansi (Skywire) julkaistiin 2014.

2017 JPP saavuttaa 35 vuoden iän ja lähettää edelleen kuuntelijansa jännittävälle melodiselle matkalle Pohjanmaan sydämeen ja JPP:n omaan musiikillisen mielikuvitukseen.

JPP
Timo Alakotila - harmooni
Timo Myllykangas - basso
Arto Järvelä - viulu
Mauno Järvelä - viulu
Matti Mäkelä - viulu
Tommi Pyykönen - viulu

Jokeri Pokeri Box 40v. JuhlaShow!

Pe 3.11. klo 18 Raahesali


Liput
14 € perushinta yli 2-vuotiaat
50 € perhe tai ryhmä 4 henkilöä, vain lipunmyynnistä

Simon Parhaat -TaikaShow - Iloista huipputaikaa koko perheelle!

Lasten ja aikuisten legendaarinen kestosuosikki ja Pikku Kakkosesta tuttu maailmanmestari-taikuri Simo Aalto tarjoilee taika-ilopillerin yhdessä avustajavaimonsa Kirstin kanssa.

Uudessa koko perheen taikashowssa nähdään mestaritaikurin osaamisen koko kirjo: vaativista sorminäppäryystempuista aina hämmästyttäviin illuusioihin saakka.

Simon mukaansa tempaava esiintyminen ja ilmiömäinen kyky ottaa yleisönsä takaavat, että taikapillerin vaikutus säilyy pitkään!

Mukana hauskanpidossa ovat myös Simon ja Kirstin ihanat eläinystävät.

Red Nose Company vierailee!

Punainen viiva

Ke 8.11. klo 18 Raahesali

Liput 15 €

Esityksen kesto 2 h 10min (sis.väliajan)
Ikäsuositus: 14-v. ylöspäin

Yhteistuotanto Teatteri Quo Vadiksen kanssa Suomalainen tragedia ei ole koskaan ollut näin hauskaa!Huippusuositun Juoksuhaudantie-esityksen tekijät tarttuvat Ilmari Kiannon kansallisklassikkoon. Klovnit Mike (Tuukka Vasama) ja Zin (Timo Ruuskanen) kuljettavat katsojat kainuulaiseen korpimaisemaan aseinaan sähkökitara ja haitari. Punainen viiva on esitys äänestämisestä, ihmisoikeuksista ja politiikan mahdottomuudesta - pilke silmäkulmassa.

Punainen viiva tekee Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi valtakunnallisen kiertueen, joka avattiin tammikuussa 2017 Kansallisteatterissa. Huikea näyttelijäkaksikko on kiertänyt Suomea vuodesta 2014. Takana on 138 esitystä ja yli 15 000 katsojaa.

Teksti: Ilmari Kianto ja työryhmä
Näyttämöllä: Mike (Tuukka Vasama) ja Zin (Timo Ruuskanen) / Red Nose Company
Ohjaus: Otso Kautto / Teatteri Quo Vadis
Pukusuunnittelu: Tuomas Lampinen / Turun kaupunginteatteri ja työryhmä
Valosuunnittelu: Antti Kujala / Teatteri Avoimet Ovet ja työryhmä
Tekstin oikeudet: Kiannon Turjanlinna Oy / pro Ilmari Kianto

Kuva: Tero Ahonen

Suomi 100 vuotta – Urho Kaleva Kekkonen neljännesvuosisataa presidenttinä


Urho Kekkonen 1975-1981 – Toimittaja Maarit Tyrkön silmin


To 9.11. klo 16.30-20 Raahesali


Luento Suomen lähihistoriasta kiinnostuneille!
Kouluttaja: Tietokirjailija, toimittaja Maarit Tyrkkö

Hinta: 30 € sis. kahvin. Pyydä ryhmätarjous!

Ilmoittautuminen 2.11. mennessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston Raahen toimipaikkaan täältä.

Lisätietoja:
Koulutuspäällikkö Eija Karhu, puh. 044 021 0122, eija.karhu@raahe.fi
Koulutussihteeri Maarit Huovinen, puh. 040 548 0558, kesayo@raahe.fi


Sisältöpdf, 159 kb

Vesterinen Yhtyeineen - kokoelmalevyn julkaisukiertue

Pe 10.11. klo 21 Raahesali


Liput:
25 € perushinta
23 € opiskelija, eläkeläinen, työtön, varusmies

Kesto n. 1 h 50 min, väliaika

Kuvaaja Antti Savolainen

Järj. Central Line Entertainment Oy


Sinun omasi -juhlakonsertti

La 11.11. klo 18 Raahesali


Liput 45 €
Kesto 2 h 15 min, väliaika
Pentti Hietanen, Angelika Klas, Tomi Metsäketo ja Maria Lund sekä Jukka Nykäsen johtama legendaarinen 10-henkinen orkesteri tarjoavat monipuolisen musiikkielämyksen suomalaisten rakastamasta musiikista.

Ohjelmistossa on ikivihreitä klassikoita kuten Sinun omasi, Jäljet hiekassa, tangoja, operetti- sekä musikaalisävelmiä ja lattarimeiningeissäkin käväistään. Suomen juhlavuoden kunniaksi konsertissa on vauhdikas osio suomalaisia kansanlauluja! Esiintyjät hurmaavat kuulijansa huikeilla taidoillaan ja karismallaan. Muotitaiteilija Jukka Rintala on suunnitellut konsertin upean puvustuksen ja lavastuksen, mm. naissolisteilla nähdään kaksitoista uniikkia iltapukua.

Angelika Klas on poikkeuksellisen monipuolinen laulaja ja hänen ohjelmistonsa käsittää niin oopperaa, operettia, kansanmusiikkia kuin musikaaliakin. Angelika tunnetaan erityisesti argentiinalaisen tangon taiturillisena tulkkina, mutta myöskin suomalainen tango taipuu taidokkaasti hänen tulkitsemanaan. www.angelikaklas.fi

Maria Lund on superlahjakas laulaja-näyttelijä, joka hallitsee musiikin eri tyylilajit ja on esiintynyt uransa aikana monissa eri päärooleissa. Maria Lundille myönnettiin Kullervo Linna -palkinto vuonna 2010. Hän on julkaissut neljä albumia. Hän myös vei voiton vuonna 2008 Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa.

Pentti Hietanen on taiteilija, jolta luonnistuu yhtä vakuuttavasti niin vaativat ooppera-, operetti-, ja musikaaliroolit kuin viihde- ja rockmusiikkikin. Pentti on kuulunut jo pitkään rakastettujen suomalaisartistien joukkoon. Hän on julkaissut kymmenen albumia, joista kaksi on sanut kultaa ja yksi platinaa. www.penttihietanen.fi

Tomi Metsäketo on uransa aikana ollut monessa mukana: jo 80-luvulla Savonlinnan oopperajuhlilla, Kansallisoopperassa, solistissa Cantores Minores -kuorossa. Upeaääninen Tomi on esiintynyt useissa musikaaleissa ja hänen erikoisalaansa ovat italiankieliset kuolemattomat laulelmat ja serenadit. www.tomimetsaketo.com

Lilja Production - 30 vuotta tähtitaivaalla
www.liljaproduction.fi


BC - Nuori pianovirtuoosi Anton Mejias


To 16.11. klo 18 Raahesali


Liput
15 € perushinta
12 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, lapset
10 € OP:n jäsenet Raahesalin lipunmyynnistä
9 € BC:n jäsenet Raahesalin lipunmyynnistä
13 € S-ryhmän jäsenyyshinta vain Raahen Prismasta
Vain yksi alennus on voimassa lippuja ostettaessa
17 € ovihinta tunti ennen esitystä (ovelta ei alennuslippuja)

Kesto 1h 15 min

Pianisti Anton Mejiasta on luonnehdittu tulevaisuuden huippulupaukseksi. Jo vuonna 2007 nuoren muusikon repertuaari koostui monipuolisesta pianomusiikista, kuten Bachin inventioista, Haydnin ja Mozartin sonaateista sekä Debussyn, Chopinin ja Schubertin sävellyksistä. Glenn Gouldin esimerkin innoittamana hän opetteli Das Wohltempierte Klavierin ennen kymmentä ikävuottaan. Rinnakkain pianonsoiton kanssa on kulkenut innostus myös säveltämiseen.

Sibelius-Akatemian huippulupaus, Anton Mejias (s. 2001) on varttunut muusikkoperheessä, ja hän aloitti pianonsoiton 5-vuotiaana. Hänen ensimmäinen pianonsoiton opettajansa oli Meri Louhos. Vuonna 2010 hän siirtyi Sibelius-Akatemian nuoriso-koulutukseen opettajanaan Teppo Koivisto ja nykyisin myös Niklas Pokki. Hänet hyväksyttiin myös Pietarin Rimski-Korsakovin konservatorioon. Ensimmäisen soolokonserttinsa hän piti 2009 esittäen mm. säveltämänsä 12 preludin sarjan. Tämän jälkeen Anton on pitänyt useita omia resitaaleja ja esiintynyt lukuisissa Sibelius-Akatemian tilaisuuksissa ja festivaaleilla.

Anton sai vuonna 2016 ensimmäisen palkinnon Suomen Steinway Piano Festivaalissa omassa kategoriassaan (15-17 vuotta) ja edusti Suomea ensimmäisen kerran kansainvälisessä Steinway Piano Festivaalissa Hampurissa. Kesällä 2016 hän osallistui myös Ettlingenin kansainväliseen pianokilpailuun. Tänä vuonna (2017) Anton oli nuorin osanottaja Århusin kansainvälisessä pianokilpailussa kategoriassaan sekä nuorin välierään päässyt kilpailija. Anton saavutti Tampereen pianokilpailussa (2017) toisen palkinnon ja oli niin ikään nuorin osanottaja sekä välierässä että finaalissa. Hän soitti finaalissa Tampereen Filharmonian säestyksellä Rahmaninovin kolmannen pianokonserton ollessaan vasta 16-vuotias. Mejias lienee nuorin suomalainen koskaan, joka on esittänyt orkesterin kanssa kyseisen teoksen.

Antonia ovat tukeneet muun muassa Suomen Kulttuurirahasto sekä Martin Wegelius -säätiö.


QUEEN-musikaali CHAMPIONS


Pe 17.11. klo 19 Raahesali


Liput:
40 € perushinta
37 € eläkeläinen
28 € opiskelija, työtön
Ryhmäliput vain lipunmyynnistä:
20-39 hlöä 37 €
yli 40 hlöä 35 €

Kesto 2 h 20 min, väliaika

Queen -musikaali Champions on vaikuttava Queen-yhtyeen tarinaan perustuva näytelmä. Champions on uusi esitys Show Must Go On -musikaalista, jonka ovat nähneet jo 90 000 innostunutta katsojaa.

Champions -musikaalissa voit kokea entistä suuremman Queen-spektaakkelin. Freddie Mercuryn roolissa nähdään huikea Dimitri Keiski! Dimitri on voittanut mm. Swedish True Talent-kilpailun.

Musikaalissa koetaan Queen-yhtyeen tarina sekä suomalaisen Bohemians- bändin hulvattomia seikkailuja maailmalla.

Championissa kuullaan Queenin suurimmat hitit kuten I Want It All, Bohemian Rapsody, We Are The Champions, Show Must Go On, Under Pressure ja paljon muuta.

Rooleissa:
Freddie Mercury: Dimitri Keiski
Mikko: Miro Honkanen
Pete: Ari Myllyselkä
Carita: Elisa Lairikko
Kasper: Christian Lairikko
Brian May/ kitara: Erik Valkama
John Deacon/Basso: Tero Tanhuanpää/Klaus Wirzenius
Roger Taylor/Rummut: Simo Stenman
Koskettimet: Risto Lassila
2. kitara: Sami Tenhunen

Järj. Suomen Musiikkiteatteri Oy

Valotaidekiertue Raahessa 18.11.

Loistava Pohjois-Pohjanmaa

klo 18-20 Heikun talo, Brahenkatu 2


Valotaidekiertue Loistava Pohjois-Pohjanmaa vie valotaidetta Pohjois-Pohjanmaan kyliin ja
kaupunkeihin. Valotaidekiertue on teossarja, jossa valotaiteen henki ja sisältö löytyy juuri siitä
paikasta, mihin se tehdään. Teossarja koostuu kymmenestä eri teoksesta kymmenessä eri
kunnassa ja kaupungissa.

Loistava Pohjois-Pohjanmaa -valotaidekiertue saapuu Raaheen ankiaan ja pimiään aikaan marraskuun 18. päivä!

Heikun talon pihapiiriin (Brahenkatu 2) rakentuu ammattitaitelijoiden tekemänä valotaideteoksia, joiden toteuttamiseen tarvitaan raahelaisten apua.

Mitä tarinoita tai muistoja sinulla liittyy Heikun taloon? Kyseessä voi olla joko henkilökohtaiset sattumukset tai yleisessä tiedossa olevia, historiaan liittyviä tapahtumia. Voit kertoa tarinasi nimimerkillä tai omalla nimelläsi. Voit myös kertoa, miksi haluaisit, että juuri sinun tarinasi päätyisi osaksi valotaideteosta. Lähetä tarinasi osoitteeseen heidi.m.kesti@gmail.com

Loistava Pohjois-Pohjanmaa on Taiteen edistämiskeskuksen Oulun toimipisteen vetämä projekti, joka tuo valotaidetta kymmeneen kuntaan maakunnassamme.

RAPARPERITAIVAS - Suomirockmusikaali

La 18.11. klo 19 Raahesali


Liput:
40 € perushinta
37 € eläkeläinen
28 € opiskelija, työtön
Ryhmäliput vain lipunmyynnistä:
20-39 hlöä 37 €
yli 40 hlöä 35 €

Kesto 2 h 15 min, väliaika

Hulvattoman hauska musikaali kertoo Leevistä, entisaikojen trubaduurista, joka elää tahtomattaan nykyajassa.

Gösta Sundqvistia muistuttava Leevi toimii musiikkihommien lisäksi kerrostalon talonmiehenä. Hän tutustuu hyvin persoonallisiin talon asukkeihin ja saa heistä aiheita lauluihinsa. Esityksessä nähdään koomisia ja tragikoomisia hahmoja, heidän tarinoitaan, unelmiaan ja arjen kommelluksiaan.

Useimpia heistä vaivaa kaipuu vastakkaiseen sukupuoleen ja suomalaiseen luontoon. Oman mausteensa tuovat Leevin luona vierailevat tähdet Juice Leskinen ja Kirka Babitsin. Esityksessä selviää myös mitä oikeastaan on Leevismi?

Musikaalissa kuullaan mm. kappaleet: Mitä kuuluu Marja-Leena, Muotitietoinen, Poika nimeltä Päivi, Teuvo, Pohjois-Karjalaan, Raparperitaivas, Onnelliset, Syksyn sävel, Paperitähdet, Luonas kai olla saan, Leijat, Hetki lyö, Varrella virran, Born to be wild...

Rooleissa: Miro Honkanen, Ari Koivunen, Ari Myllyselkä, Elisa Lairikko, Isabella Lairikko, Jussi Ojanen, Tero Tanhuanpää, Simo Stenman ja Juha Kinnunen
Tanssijat: Elisa ja Isabella Lairikko
Kapellimestari: Jussi Ojanen
Suomirockbändissä: Jussi Ojanen, Tero Tanhuanpää, Simo Stenman, Juha Kinnunen
Käsikirjoitus: Katariina Leino
Ohjaus: Petri Lairikko

Järj. Suomen musiikkiteatteri Oy

Kaaos
Naisia hermoromahduksen partaalla

Raahen Teatteri, Koulukatu 13


Ke 15.11. klo 19
Pe 17.11. klo 19
La 18.11. klo 18
Su 19.11. klo 16
Pe 24.11. klo 19
La 25.11. klo 18
Su 26.11. klo 16
Ke 29.11. klo 19
Pe 01.12. klo 19
La 02.12. klo18
Su 03.12.klo 16
Pe 08.12. klo 19
La 09.12. klo 18

Liput 15 €

Ohjaus Sari Jaatinen
Rooleissa Mari Helaakoski, Anne Kallio-Oinas ja Päivi Rautio

Järj. Raahen Teatteri

Mitä siitä seuraa kun ylikiltti hiirulaisopettaja saa potkut? Työkuorman alla läähättävä toimittaja vetää viinaa ja mielialalääkkeitä? Terapeutti rakastuu potilaaseensa, jossa on kaksi hyvin toisistaan poikkeavaa persoonaa? Siitä seuraa erinäisiä väkivallantekoja, kauheita ja surkuhupaisia tilanteita ja putkareissu!

Huippuosaajat! - musiikkiteatteriesitys

Pe 24.11. klo 19 Raahesali

Liput: 20€ peruslippu, 15€ opiskelijat, eläkeläiset, työttömät

Kesto n. 2 h, väliaika

Järj. Kulttuuripalvelut

Aikuisten satumusikaaliksi kuvattu Huippuosaajat! on sketseillä, lauluilla ja työelämän karuillakin tositarinoilla varustettu musiikkiteatteriesitys.

Monenkirjavissa päärooleissa nähdään Kätevä emäntä -sarjasta tutut komediennet Minna Kivelä ja Annu Valonen. Esityksen tutut laulut on koonnut ja uudet kappaleet säveltänyt muusikko/näyttelijä Antti Korhonen. Esityksen ohjauksesta vastaa Jukka Keinonen.

Huippuosaajat! sukeltaa pelkäämättä työelämään. Esityksen aikana käydään läpi nin nousukauden aallonharjat, kuntauudistuksen kiemurat, tyhy-päivät kuin lomautusuhan pohjamudatkin. Esityksen väritys on vahvasti mustalla huumorilla sävytetty.

Esityksen käsikirjoituksesta vastaa työryhmä Keinonen-Kivelä-Valonen-Korhonen. Työrymä haluaa ottaa kantaa ja herättää keskustelua erityisesti nykyajan työkulttuurin suorituskeskeisyydestä, tehon maksimoinnista ja toisaalta työuupumusten määrästä.

Sulle kauneimmat lauluni laadin

La 25.11. klo 17 Raahesali


Raahen Laulutoverit, joht. Pauli Ylitalo

Liput 15 €
Kesto n 2,5,h, väliaika

Konsertissa esitellään Pauli Ylitalon laatimia henkilökuvia suomalaisten laulujen säveltäjistä ja sanoittajista koko itsenäisyytemme ajalta J.Alfred Tannerista tämän päivän tekijöihin. Esiteltävien mestareiden joukossa ovat mm. Veikko Lavi, Toivo Kärki, Reino Helismaa, Rauno Lehtinen, Kaj Chydenius, Juha Vainio, Juice Leskinen, Veikko Juntunen ja Jukka Kuoppamäki. Esitys sisältää myös yhteislaulua.

Järj. Raahen Laulutoverit
www.laulutoverit.org/

Suomi 100 -konserttisarja

Maisemakuvia Raahesta

musiikin siivillä


Raahe Sinfonietta, johtaa Ewa Tracz-Lejman1.12. - 4.12.2017 Raahesali


Kaikille avoimet konsertit

► Su 3.12. klo 14
► Su 3.12. klo 17
► Ma 4.12. klo 18
• Vapaa pääsy, ilmaislippu noudettava ennakkoon Raahesalin lipunmyynnistä
• Kesto n. 1 h


Koululaiskonsertit

► Pe 1.12. klo 10 Alakoulut
► Pe 1.12. klo 12 Alakoulut
► Ma 4.12. klo 13 Yläkoulut / lukio
• Vapaa pääsy, ilmoittautuminen kulttuuripalveluihin, kulttuuri@raahe.fi, 044 439 3332, 20.11. mennessä.
• Kesto n. 30 min


Suomi 100 -juhlavuosi huipentuu Raahessa 1.-4.12.2017 Maisemakuvia Raahesta musiikin siivillä -konserttisarjaan. Konsertit toteuttavat yhteistyössä Raahen musiikkiopisto, Lybeckerin opiston kuva- ja mediaosasto sekä Raahen kaupungin Suomi 100 -toimikunta.

Konsertit tulevat olemaan monitaiteellinen kulttuuriteos suomalaisesta ja raahelaisesta luonnosta kuvin ja sävelin. Mittava projekti kokoaa yhteen Raahen musiikkiopiston laajan oppimäärän opiskelijat sekä Lybeckerin taideopiskelijat opettajiensa johdolla.

Ajatus tästä paikallisesta projektista syntyi muutama vuosi sitten Raahen musiikkiopiston opettajien keskuudessa. Toteuttajina konserteissa ovat Raahen Sinfonietan nuoret taitajat sekä heidän opettajansa ja ohjaajansa. Kuoro-osuuksissa mukana ovat lisäksi Raahen nuorisokuoro ja Vox Maris. Konsertin ohjelmisto koostuu suomalaisista tunnetuista orkesteriteoksista aina romantiikan aikakaudelta nykypäivään, jotka on sovitettu Raahe Sinfonietalle.

Konsertin musiikkia kuvaavat paikalliset maisemakuvitukset toteuttaa Raahessa Lybeckerin kuva- ja mediaosasto. Kuvamateriaali on tehty vuoden 2017 aikana ja luvassa on saumattomasti soljuva musiikki- ja kuvataidekokonaisuus, joka antaa kuulijalle mahdollisuuden kokonaisvaltaiseen taidekokemukseen.

Maisemakuvia Raahesta on osa Suomi 100 -juhlavuotta. Tavoitteena on mittavan ja näyttävän kulttuuritapahtuman valmistaminen osaksi juhlavuotta paikallisin voimin. Projektin toteuttamisen myötä siihen osallistuvat nuoret saavat kasvaa tulevaisuuden kulttuuritekijöiksi työskentelemällä yhdessä ammattilaisten kanssa.

Konserttia esitetään Raahesalissa kaikkiaan kuusi kertaa: kolme näytöstä on tarkoitettu lapsille ja nuorille ja ne toteutetaan päiväsaikaa ja kolme näytöstä järjestetään kaikille avoimina esityksinä. Konsertteihin on vapaa pääsy. Koululaisten ilmoittautumiset otetaan vastaan kulttuuripalveluissa ja kaikille avoimiin konsertteihin on noudettava etukäteen lippu Raahesalin lipunmyynnistä.

Projektin rahoittavat Raahen kaupunki / Suomi 100 -hanke, Pohjois-Pohjanmaan liitto / Suomi 100 -hanke sekä Alfred Kordelinin Raahen rahasto.

Erja Lyytinen ja Friends: Blue Christmas


La 2.12. klo 19 Raahesali


Liput:
38 € peruslippu, eläkeläinen
35 € opiskelija, työtön, varusmies, ryhmä yli 10 henkilöä (vain lipunmyynnistä)
30 € lapsi 0-14 v

Kesto 2 h, väliaika

Tänä jouluna on luvassa jotain todella erityistä, kun Erja Lyytinen nostaa kitarat yhtyeensä ja muusikkoystäviensä kanssa lumiseen rekeen ja lähtee yhteiselle joulukiertueelle pitkin Suomen konserttilavoja! Solistit esittelevät taitojaan kaksi tuntia kestävässä konserttikokonaisuudessa. Ilta huipentuu solistien yhteismusisointiin, joten luvassa on huikea ja ikimuistoinen elämys paikan päälle saapuvalle yleisölle. Blue Christmas - kiertueen ohjelma on nimensä mukaisesti blues-henkinen, ja seokseen on lisätty aimo annos soulia ja rokkia vierailevien solistien mukaisesti. Konsertissa kuullaan myös jouluun liittyvää materiaalia ja juhlistetaan joulun odotusta. Luvassa on siis monipuolinen kattaus pitkänlinjan muusikoilta.


Brittiläisen musiikki-lehdistön slide-kitaran kuningattareksi ylistämä kitaristi, laulaja ja lauluntekijä Erja Lyytinen on rakentanut itselleen menestyksekästä uraa kotimaassa ja ulkomailla. Lyytistä, joka on uuden 2010-luvun blues-buumin kirkkaimpia tähtiä, on povattu aikansa ikoniksi Joe Bonamassan ja Joanne Shaw Taylorin kaltaisten artistien rinnalle. Lyytisen viimeisimmällä Stolen Hearts - albumilla on mukana Rolling Stones tuottaja Chris Kimsey ja levy onkin saanut suitsutusta maailmalla.

Laulaja ja kitaristi Sami Saari on tituleerattu “Suomisoulin kuninkaaksi” sekä “Suomalaisen soulmusiikin kummisedäksi”. Hänen soolouransa alkoi vuonna 1997, ja ennen sitä hän on ollut osana mm. Veeti & Velvets - lauluyhtyettä. Sami on vieraillut useasti myös Suomen menestyksekkäimmän rap-artisti Cheekin kappaleilla. Saari on tunnettu energisistä esiintymisistään, mutta myös tyylistään pukeutua vintagepukuihin ja kenkiin. Sami Saari on yksinkertaisesti artisti, joka täytyy nähdä ja kokea lavalla!

Maria Hänninen on laulaja, lauluntekijä ja multilahjakas muusikko. Laulamisen ohella hän soittaa kitaraa, viulua ja bassoa. Hän on soittanut tunnetuimpien suomalaisten legendojen kuten Pelle Miljoonan ja Dave Lindholmin sekä Freud, Marx, Engels & Jung - yhtyeen kanssa. Hänninen keikkailee ahkerasti ympäri Suomea esittäen sekä omaa tuotantoaan että lainakappaleita. Tämä todellinen rock ‘n’ roll - laulajatar Janis Joplinin hengessä on ainutlaatuinen suomalaisessa musiikkiskenessä. Ei siis ihme, että hän on kovin kysytty studiomuusikko eri artistien ja yhtyeiden keskuudessa; Hänninen on esiintynyt muusikkona yli 100 levyllä ja julkaisulla.

Yhtye Erja Lyytinen kitara & laulu, Maria Hänninen kitara & laulu & viulu, Sami Saari kitara & laulu, Kasperi Kallio koskettimet, Tatu Back basso, Iiro Laitinen rummut

www.erjalyytinen.com
www.bluesland.fi

Suomi 100

Itsenäisyyspäivän juhla

6.12. klo 15 Raahesali


Suomi 100 -juhlavuotta vietetään myös itsenäisyyspäivän juhlassa.

Ohjelmassa on puheita, musiikkia Raahe Sinfonietalta sekä Pro Raahe -mitalien jako.

Juhlan jälkeen Raahesalin lämpiössä nautitaan kakkukahvit.


Joulupukin metsäseikkailu

Su 10.12. klo 13.00 Raahesali

Liput ennakkoon:13€ aikuiset, 8€ lapset alle 15 v
Liput ovelta: 15/10€

Kesto noin 1 h

Järj. Raahen Naisvoimistelijat ry

JP Leppäluoto: Joulurauhaa

Pe 15.12. klo 18 Raahen kirkko


Liput:
27 € Raahesalin lipunmyynti
nettilliput Ticketmaster

Kesto 60 min

DragonWhite ylpeänä esittää:

Leppäluoto, Koivunen, Hietala:

Powerless Trio

To 25.1.2018 klo 19 Raahesali


Liput 35 €
Kesto 2 h, väliaika

Suomalaisten metalliäänien unelmakokoonpano on syntynyt!

Voimansa yhdistävät Tarotista ja Nightwishistä tunnettu Marco Hietala, Charonin ja Harmajan riveistä sekä teatterilavoilta tuttu JP Leppäluoto sekä Amoralin kultakurkku Ari Koivunen.

Kolmikko on viettänyt viime aikoina vapaa-aikaa yhdessä. Musisointi on luonnollisesti ollut vahvassa roolissa ja nyt maamme eturivin metallilaulajat ovat päättäneet suoda tuloksia julki myös kuulijoille.
"Homma alkoi kuulostaa kolmestaan niin hyvältä, että päätimme lähteä esittämään tekosiamme yleisöllekin", sanoo Leppäluoto.

Kokoonpanosta löytyy runsaasti lauluvoimaa ja harjoituksia todistaneet ovat olleet yhtä mieltä siitä, että trio kuulostaa paikoin häkellyttävän isolta. Livesetti tulee olemaan läpileikkaus kaverusten elämän varrella karttunutta musiikillista historiaa ja nykyisiä suosikkeja omia tuotantoja unohtamatta. Trio lupaa tehdä kaikista biiseistä itsensä näköisiä ja kuuloisia, keinoja kaihtamatta ja lauluvoimaa säästelemättä.

Matkaan lähtee orkesteri, jonka jäsenet ovat tunteneet toisensa toistakymmentä vuotta. Leppäluoto kuvailee kollegoitaan: "Molemmissa herroissa asuu sopiva määrä pikkupoikaa, joka haluaa tutkia uusia juttuja avoimin mielin! Marco on hyvin analyyttinen kaveri, jolla täytyy tavallaan olla kaikki palikat ojennuksessa, mutta rennolla meiningillä. Ari ottaa arjessa rennosti, mutta on töissä hyvin pedantti ja haluaa pitää suunnitelluista asioista kiinni. Minä keskityn sekoittamaan Marcon palikat ja hämmentämään Arin suunnitelmat, se on pyhä tehtäväni".

Järj. DragonWhite Oy
www.dragonwhite.com

Raahen Musiikkiviikot 2018

Teatterimatka Ouluun: My Fair Lady

La 17.2. klo 19 esitykseenMy Fair Lady on tulvillaan upeaa musiikkia, tarttuvia melodioita, komediaa, draamaa ja romantiikkaa.

Liput
● Perushinta 44 €
● Lapsi/nuori 0-26 -v 19.50 €
● Opiskelija 19.50 €
● Eläkeläinen 39 €
● Varushenkilö / sivari 19.50 €
● Kyyti 15 €
Aikataulu
Lähtö Pyhäjoen Sale klo 17.00
Raahen linja-autoasema klo 17.30
Paluu heti esityksen jälkeen
Liput laskutetaan etukäteen ja jaetaan lähtijöille linja-autossa. Oltava 30 lähtijää, että reissu toteutuu.
Sitovat ilmoittautumiset: Raahen kulttuuripalveluihin 15.1. mennessä puh. 044 439 3332. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro, mikäli olet oikeutettu alennuslippuun.

Lisätietoa


Järjestää Raahen ja Pyhäjoen kulttuuritoimet.
Kuva: Kaisa Tiri

Miehen kosketus -teatteriesitys


Ke 21.2. klo 18 Raahesali


Liput 15 €

Kesto 2 h 40 min, väliaika

Mitä tapahtuu kun Talvisodan lapset, katujen kasvatit, duunariäijät, metsien miehet ja koti-isät puhkeavat puhumaan suhteestaan kosketukseen?

Mitä suomalaiset miehet ajattelevat suhteestaan naisiin, hellyyteen, väkivaltaan, erotiikkaan, isyyteen? Mistä yksin pärjäämisen perinteemme johtuu? Kuka koskettaisi arkaa teinipoikaa saati vaipoissa viruvaa vanhusta? Miten rakentaa kollektiivista tilaa kohti syliä, iloa ja itsetuntoa?

Miehen kosketus on metsä, sauna, jäänselkä ja autotalli. Se on tila, jossa on lupa kaivata isäänsä. Ääneen.

Esitystä varten on haastateltu 50 erilaista suomalaista miestä heidän kokemuksistaan ja suhteestaan kosketukseen. Poikkeuksellisen laaja haastatteluaineisto sekä tutkija- ja asiantuntijahaastattelut muodostavat esityksen dokumentaarisen selkärangan, rungon.

Dokumenttiteatteria ja nykytanssia yhdistävä esitys piirtää syvän, yllättävän ja värikkään kartan suomalaisten miesten kosketusmaisemista - sekä suhteessa historiaamme, kulttuuriimme että haluihimme.

Esitys kuuluu teatterin Suomi 100 -juhlavuoden viiden kotimaisen kantaesityksen sarjaan ja on alueteatterin kiertueohjelmistossa.

Taustatyö, käsikirjoitus, tila ja ohjaus Eino Saari
Lavastus Markku Hernetkoski
Sävellys ja äänisuunnittelu Janne Masalin ja Ilkka Tolonen
Koreografia Mikko Orpana
Valosuunnittelu Olli Seppänen
Pukusuunnittelu Maria Tolonen
Valokuvat ja näyttely Jani Liimatta
Graafinen suunnittelu Elina Kosunen
Näyttämöllä Panu Huotari, Janne Kinnunen, Kimmo Penttilä, Mikko Orpana ja Heikki Törmi

Esitys on Vaara-kollektiivin ja Kajaanin Kaupunginteatterin yhteistuotanto.

Kuva: Jani Liimatta

Kauppaporvarin kulttuuri- ja kongressitilat
Kirkkokatu 28 (2. krs.)
92100 RAAHE

Raahesalin lipunmyynti
puh. 044 439 3237
lipunmyynti@raahe.fi
ticket.raahe.fi

Tilavaraukset
puh. 044 439 3232
kauppaporvari@raahe.fi

Kulttuuritoimisto
puh. 044 439 3330
kulttuuri@raahe.fi