Galleria Myötätuuli

Tapahtumatalo Raahe
Kirkkokatu 28 (3. krs.)
puh. 044 439 3332

Avoinna ma – pe 10 – 17, la – su suljettu

Galleria Myötätuuli tarjoaa kuukausittain vaihtuvia, korkeatasoisia näyttelyitä.

Näyttelyihin on aina vapaa pääsy. Tervetuloa!

Hakuaika vuoden 2021 näyttelyihin päättyy 31.5.2020. 

Vapaamuotoiset hakemukset, jossa on mukana näyttelysuunnitelma, teoskuvia sekä cv toimitetaan joko postitse tai sähköpostilla:

Galleria Myötätuuli
Sinikka Pollari
Kirkkokatu 28, 92100 Raahe
sinikka.pollari [at] raahe.fi, 044 439 3332


Tapahtumatalo Raahe

Tiedote 13.3.2020

Korona kurittaa myös kulttuuria, mutta pysytään rauhallisina ja odotellaan parempia aikoja! Raahen kaupunki on tänään määrännyt Tapahtumatalo Raahen sulkemisesta osana koronaviruksen leviämisen hidastamiseen tähtääviä toimenpiteitä. Tapahtumatalo Raahe on kokonaan suljettuna 13.3. - 13.4.2020 ja Raahesalin yleisötapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka.

Kaikille perutuille tapahtumille pyritään löytämään korvaava päivämäärä mahdollisimman pian. Tiedotamme uusista päivämääristä heti niiden varmistuessa. Ensisijaisesti pyydämme asiakkaitamme odottamaan uusien ajankohtien julkistamista, sillä peruttuun tapahtumaan ostamasi lippu kelpaa sellaisenaan. Jos kuitenkin haluat perua lippusi kokonaan ja palautuksen suorittamastasi maksusta, ole yhteydessä Tapahtumatalon lipunmyyntiin joko puhelimitse (044 439 3232 ja 044 439 3237) tai sähköpostitse (lipunmyynti [at] raahe.fi). Huomioithan, että palautusten maksussa voi olla suuren määrän vuoksi viiveitä.

Muistakaa pestä käsiä ja suosia lentosuukkoja vähintään metrin etäisyydeltä!


Elisa Tuohimaan näyttely huhtikuulta ja Perinteinen Raahe-opiston kevätnäyttely toukokuulta on peruttu.


 

kuvakollaasi.jpg

1.-18.6.

Minna Polus - Taajuus

Minna Polus on Pirkanmaalla asuva Raahesta kotoisin oleva taiteilija ja taidehistorioitsija, joka luo reliefimäisiä teoksia sekatekniikoin.

Näyttelyn teoksellisen mietinnän alla on vapaan ja suljetun paradoksi. Toinen pohdintapolku risteilee rakastamisen arkisuuden rajoilla. 

”Sanat. Tarina. Runo. Teos ei voi koskaan syntyä ilman tarinaa. Kerronta ja nimet ovat teosteni keuhkot, osa niitä. On tärkeää, että teokset ovat materiaalisesti aistittavissa, että käsieni ajattelu näkyy teoksissa. Käytän uusia ja traditionaalisia tekniikoita, jotka ovat teosten taiteellinen sydän, eivät ainoastaan työkaluja päämäärän saavuttamiseksi.” 


Aaltopituus2.png

26.6.-14.8.

Työryhmä Vera Enkvist,
Karita Heikkinen ja Mirjami Tölli  

Aaltopituus on kolmen kuvataiteilijan yhteisnäyttely, jossa he tuovat teoksensa yhteen jo toista kertaa samalla kokoonpanolla. Tekijät käsittelevät teoksissaan samankaltaisia aihepiirejä, jotka ovat tulosta eri elämän tilanteiden aaltoilusta. Teemojen keskiössä liikutaan ihmisestä ympäröivään luontoon ja arkiseen läsnäoloon.

Vera Enkvist (Tampere), Karita Heikkinen (Oulu) ja Mirjami Tölli (Tampere) päättivät yhteiset opintonsa Kankaanpään Taidekoulussa valmistuessaan kuvataiteilijoiksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta vuonna 2018. Tämän jälkeen tiet ovat olleet fyysisesti erillään, mutta yhteys on säilynyt heidän välillään.

Kukin heistä on erikoistunut eri taiteenlajeihin;

Vera Enkvistin pääsääntöisiä tekniikoita ovat akvarelli- ja akryylimaalaus, mutta lisäksi hän myös valokuvaa.

Karita Heikkinen työskentelee puupiirrosten, sekä piirtämisen ja maalaamisen parissa.

Mirjami Tölli työstää pääasiassa veistoksia ja installaatioita, mutta myös maalaaminen kulkee rinnalla.

Näyttelyn avajaiset Pekanpäivillä to 25.6. klo 18, tervetuloa!


promo1.jpg

24.8. – 25.9.

Antti Kytömäki - Kadonneet kuvat

"Kai tää oli vähän sellainen ikuisuusprojekti. Vuonna -97 ei ollut digikameroita – ainakaan Raahessa. Valokuvat haperoituvat, muistikuvat haperoituvat ja katoavat, kovalevy unohtuu bussiin ja sitä unohtaa minne on menossa ja mistä on tulossa kunnes tajuaa että hei, nuoruus meni jo. Muistot sekoittuvat uniin jatkuvasti, mutta molemmissa kuolleet kaverit tulevat edelleen moikkaamaan joten ei sillä niin väliä. Elämä on tuhlausta, beibi. Muistan kun joku kiipesi yöllä nosturiin ja radiomastoon, mutten muista missä järjestyksessä ja olinko se minä. Hautajaisten jälkeen baarimikko kysyi että oletteko juhlista tulossa, ja joku alkoi itkemään. Ehkä se olin minä. Kirjaston takana oli vielä silloin se lampi, ja sen lähistöllä kioski jonka myyjältä tuli kerran käärmeitä suusta, näin kuulin. Lampi on muuten monessa kuvassa, etu- tai taka-alalla. Meri oli siinä sadan metrin päässä, mutta me istuttiin aina sen saman homeisen lammen rannalla pusikoiden keskellä, selät merta päin. Hauska juttu."

Kadonneet kuvat -näyttely koostuu Raahessa vuosituhannen vaihteessa otetuista valokuvista, sekä niitä kommentoivista veistoksista ja tilateoksista. Näyttelyn on kuratoinut Antti Kytömäki.

 


 

Tietoa näyttelytilasta

  • sijaitsee Tapahtumatalo Raahen tilojen yhteydessä
  • pinta-ala 300 m²
  • ripustusseinää 70 m
  • aulan puoleinen seinä lasia
  • tilan korkeus 2,45 m, osassa 2,79 m 
  • käytettävissä 11 kpl veistosjalustoita
  • ripustuskiskot ja kohdevalot
  • tilassa kameravalvonta
  • iso hissi