Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Tapahtumatalo Raahe?

Tapahtumatalo Raahe on Raahen kaupungin kulttuuripalvelujen tilojen nimi. Rakennus, jossa Tapahtumatalo Raahe toimii (Kirkkokadun ja Sovionkadun kulmassa) on nimeltään Kauppaporvari.

Lipunmyynnin aukioloajat ja maksuvälineet?

Lipunmyyntimme on auki ma – pe klo 12 – 17 sekä tunti ennen tilaisuuksia. Joissakin tapahtumissa ovelta juuri ennen tilaisuutta myydyissä lipuissa on kalliimpi hinta. Kesäaikaan kesä-elokuussa olemme avoinna klo 12 – 16.

Maksuvälineinä käyvät käteinen ja maksukortit. Lisäksi meillä käy Smartum-, Virike- ja Tykysetelit sekä -kortit, Eazybreak sekä ePassi, jossa toivomme teidän käyttävän mobiilisovellusta. Muistathan, että kulttuurisetelit Smartum, Virike, Tyky ja ePassi sekä Eazybreak ovat henkilökohtaisia maksuvälineitä.

Erikoisalennuksiin (opiskelija-, eläkeläisalennukset yms. alennusliput) oikeuttavat todistukset on oltava mukana esitykseen tultaessa ja pyydettäessä esitettävä ovivahtimestarille.

Nettisivulta ticket.raahe.fi voi lippuja ostaa sähköisesti. Elokuvalippuja emme valitettavasti myy netissä.

Emme varaa lippuja tapahtumiin. Tarvittaessa lähetämme liput postitse laskun kera tai ne voi ostaa netin kautta sähköisesti. Isot ryhmävaraukset yrityksille ja yhdistyksille onnistuvat. Varauskäytäntömme muuttui helmikuussa 2019, koska lippuja jäi lunastamatta ja se ei ole reilua tapahtumia järjestäviä tahoja kohtaan.

Pukeutuminen tilaisuuksissa?

Tapahtumatalossa ei ole pukeutumiskoodia. Klassisen musiikin konserteissa osa yleisöstä suosii hieman muodollisempaa asua, mutta normaalit siistit vaatteet sopivat niihinkin tilaisuuksiin hyvin. Tärkeintä on, että yleisö tuntee olonsa kotoisaksi.

Kutsuvierastilaisuuksissa järjestävä taho voi esittää omia toiveitaan pukeutumiskoodiksi.

Milloin ovet tilaisuuksiin avataan?

Ovet saliin pyritään avaamaan vähintään 15 minuuttia ennen tilaisuutta.

Valokuvaaminen tilaisuuksissa?

Valokuvaaminen ja tilaisuuksien muu tallentaminen vaatii aina luvan. Salamavalon ja jalustan käyttö on kielletty, ellei tilaisuuden järjestäjä ole antanut lupaa tilaamalleen ammattikuvaajalle.

Kuka päättää ohjelmistosta?

Raahesali on esiintyjien varattavissa oleva tila. Talo ei siis pääsääntöisesti tilaa esiintyjiä eikä maksa heidän palkkioitaan, vaan vierailevat esiintyjät tulevat normaalisti omalla riskillään ja ohjelmatoimistojen kautta.

Meille voi esittää toiveita ja välitämme ne artisteille/esiintyjille. Helpoiten tämä käy sähköpostitse, tapahtumatalo [at] raahe.fi. Pyrimme kontaktoimaan toivottuja esiintyjiä, mutta he päättävät itse kiertueistaan.

Raahen kaupungin kulttuuripalvelut järjestää määrärahojensa puitteissa tilaisuuksia, joilla usein täydennetään kaupallisten toimijoiden tarjontaa. Näitä toiveita voi esittää suoraan kulttuuritoimelle, kulttuuri [at] raahe.fi.

Pysäköinti?

Takapihallamme on runsaasti maksutonta paikoitustilaa.

Naulakkopalvelut?

Tapahtumiemme naulakkopalveluista vastaa Raahen Nuorisokuoro ja narikkamaksut menevät kuoron hyväksi. Maksutapana vain käteinen.

Löytötavarat?

Säilytämme löytötavaroita vähintään kuukauden ajan ja niitä voi kysyä henkilökunnaltamme.

Miten erityisryhmät on huomioitu?

Tapahtumatalo Raahe pyrkii hyvään saavutettavuuteen ja esteettömyyteen. Induktiosilmukka on Raahesalissa kolmella viimeisellä rivillä. Pyörätuolipaikkoja on 4 kpl salin takaosassa ja suurimpaan osaan tapahtumista on järjestäjästä riippuen avustajalla ilmainen sisäänpääsy. Kulttuuripalveluitten järjestämiin tapahtumiin aina.

Voinko varata tilan omaan tapahtumaan?

Tapahtumatalossa järjestetään silloin tällöin myös yksityistilaisuuksia. Voit kysyä toimistostamme sopivia tiloja esim. juhliin ja kokouksiin. Käydään yhdessä läpi toiveesi ja tehdään onnistunut tilaisuus.

Onko Tapahtumatalossa avointa tietoverkkoa?

Yleisö voi käyttää avointa WiFi-verkkoamme Tapahtumatalon 2. ja 3. kerroksissa (Raahe_publicweb).