Musiikkiviikot 2019

Raahen Musiikkiviikkoja vietetään 20 vuotta täyttävän Raahesalin ja 370 vuotta täyttävän Raahen juhlimisen hengessä. Luvassa on siis Raahessa vuosien mittaan vierailleita, nostalgisia artisteja. Viikot alkavat tammikuun loppupuolella maailmankuulun sopraanon Soile Isokosken vierailulla. Konsertteja riittää läpi kevään, seuraa ilmoitteluamme. 


La 26.1. Soile Isokoski, laulu ja Outi Nissi, piano

klo 17 Raahesali
Liput 30/25 €, kesto 1 h 45 min (väliaika)

isokoski_nissi.jpg

Illan ohjelmistossa kuullaan pohjoismaista musiikkia: Kuulaa Rangströmiä ja Sibeliusta. 

Soile Isokoski valmistui Sibelius-Akatemiasta kanttoriksi ja laulunopettajaksi vuonna 1985. Laulun ensikonsertin hän piti Helsingissä vuonna 1986. Lukuisten menestyksekkäiden laulukilpailujen jälkeen kotimaassa ja ulkomailla Isokoski on esiintynyt tunnetuissa oopperataloissa, konserttisaleissa ja musiikkijuhlilla ympäri maailmaa. Nykyään Soile Isokoski toimii laulumusiikin lehtorina Oulun Ammattikorkeakoulussa ja lisäksi hän on toiminut Sibelius-Akatemian vierailevana professorina vuodesta 2015.

Isokosken säestäjä Outi Nissi on kotonaan niin kamarimusiikin ja säestystehtävien kuin lied-musiikinkin parissa. Hän toimii pianomusiikin lehtorina Oulun Ammattikorkeakoulussa ja keskittyy työssään erityisesti laulu- ja orkesterisoitinopiskelijoiden ohjaamiseen. Outi Nissi esiintyy säännöllisesti monipuolisissa kokoonpanoissa konserteissa ja festivaaleilla eri puolilla Suomea.


kaseva.jpg

Pe 8.2. Kaseva

klo 19 Raahesali
Liput 30 €, kesto n. 60 min

Suomirockin uranuurtaja ja vahva legenda Kaseva saadaan Raaheen osaksi Raahesalin 20-vuotista taivalta juhlistavaa Raahen Musiikkiviikkojen ohjelmaa.

Vuonna 1982 virallisesti lopettanut yhtye palasi keikkalavoille 2002 ja hiljakseen tehnyt niin keikkaa kuin uutta musiikkiakin. Vuonna 1974 perustettu Kaseva ehti julkaista kolme albumia. Bändin laulusolisti ja pääsäveltäjä Asko Raivio menehtyi vuonna 1989. Nykyisessä kokoonpanossa soittavat Mikko Jokela, Nils Jokela, Jouko Järvinen ja Tommi Kekoni.

Arvokkaasti harmaantuneen yhtyeen herkkyys ja karisma on vain kasvanut muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen. Yhtyeen lukuisat hitit (Vanha mies, Tyhjää, Stripteasetanssija, Pena, Kun maailma elää jne.) ovat osa kansallista muistiamme.

Kasevan musiikki uppoaa edelleenkin kuin naula läpi pään!


barokkikonsertti.jpg

La 9.2. Barokkitanssin taikaa

klo 19 Raahesali
Liput 25 €, kesto 1 h 30 min, väliaika

Esiintyjät
Oulun Barokkiorkesteri
Peter Spissky
Nordic Baroque Dancers

Ennennäkemätön huipputason kansainvälisen barokkimusiikkispektaakkelin vierailu Raahesalissa Oulun Vanha Musiikki 2019 -festivaalilta! 

Oulun barokkiorkesterin vieraina barokkitanssin ammattilaisensemble Nordic Baroque Dancers, joka esiintyy muun muassa Drottningholmin kuninkaallisessa linnateatterissa. Raahen vierailulla ensemblestä ovat esiintymässä Karin Modigh ja Noah Hellwig. Musiikinjohto on laajasti Euroopassa konsertoivan barokkiviulisti Peter Spisskyn osaavissa käsissä. 

Illan konsertissa kuullaan mm. Händeliä, Bachia ja Vivaldia. 

Konsertti järjestetään yhteistyössä Oulun vanha musikki ry:n kanssa. Konsertin järjestämistä tukee Pohjoismainen kulttuuripiste. 


tuohimaa-pressi2-657x1024_0.jpeg

Pe 15.3. Tuohimaa

klo 19 Raahesali
Liput 20 €, kesto n. 1 h 15 min

Tuohimaa on suomenkielistä, tummasävytteistä rock-musiikkia soittava yhtye Oulusta. Tuohimaa-yhtyeen muodostavat kolme pitkänlinjan muusikkoa: laulaja-kitaristi Lauri Tuohimaa, basisti Olli-Pekka Karvonen ja rumpali Antti Liimatainen.

Ensimmäinen pitkäsoitto Lähellä Totuutta julkaistiin syksyllä 2015. Suurin osa albumin kappaleista syntyi yhteistyössä näyttelijä ja sanoittaja Miia Nuutilan kanssa.

Alkuvuodesta 2018 julkaistiin yhtyeen toinen albumi nimeltä Uuden alun edessä. Levyllä käännettiin rokimpi vaihde silmään. Tuohimaa tunnetaan energisenä ja hyväntuulisena live-yhtyeenä.


Kaikuranta kuva Anton Sucksdorff_0.jpg

To 25.4. Jesse Kaikuranta & Peter Engberg Duo

klo 19 Raahesali
Liput  25/20 €, kesto n. 1 h 30 min, väliaika

The Voice Of Finland 2012 -kisassa kärkeen sijoittunut Jesse Kaikuranta on upea tulkitsija.

Esiintymiset 2000-luvulta lähtien niin musiikki- kuin teatterilavoillakin ovat tehneet Jessestä uskottavan ja aidosti koskettavan artistin. Jessen levollinen ääni on valloittanut suomalaisten sydämet.

Debyyttialbumi Vie mut kotiin julkaistiin marraskuussa 2012 ja on myynyt yli tuplaplatinaa. Levyn myötä Jesse sai 5 Emma-ehdokkuutta, mm. Vuoden tulokas-ehdokkuus. Levyn sinkuista Vie mut kotiin, Järjetön rakkaus ja Näytän sulle rannan olivat kaikki valtaisia hittejä. Toinen albumi Vaikka minä muutuin julkaistiin 2013, sinkkulohkaisu Vielä täällä keikkui useita viikkoja radiolistojen kärjessä. Kolmas albumi Jesse Kaikuranta julkaistiin 2017.

Kuva Anton Sucksdorff