Kulttuuri Raahe

Raahesalin lämpiön näyttelyaikojen haku

Hakemukset voi toimittaa kulttuuripalveluihin:
Kirkkokatu 28, 2krs.
tai kulttuuri@raahe.fi

Lisätiedot: 044 439 3332

Avoinna: ma-pe klo 9-16

Raahesalin lämpiön näyttelyt on hyväksytty vuoden 2017 viralliseen Suomi 100 -ohjelmaan.Elokuu 3.-30.8.

Pauliina Kanniainen - maalauksia

Olen raahelainen taiteilija Pauliina Kanniainen, Oulun käsi- ja taideteollisuus oppilaitoksen käynyt artesaani. Taidetta olen tehnyt n. kaksikymmentä vuotta ja kierrellyt eri kaupungeissa näyttelyitä pitämässä.

Teen taidetta suurella intohimolla. Se on vapauttavaa ja koen taiteen tekemisen leikkinä, se on ikäänkuin väreillä keinuntaa.

Teokseni ovat minun muistiinpanojani, tarinoita itsestäni sekä ympärillä tapahtuvista asioista ja tapahtumista. -On tärkeää, että katsoja löytää teoksistani jotain syvempää, joka liikuttaa, antaa iloa ja voimaa. Nämä ovat mielestäni taiteen tärkeimpiä tehtäviä. Jos näin onnellisesti käy olen onnistunut taiteen luomisessa ja tämä antaa minulle paljon.

Elokuussa vitriineissä 1.-30.8.

Koru- ja puukkotaiteilija
Esko Heikkisen näyttely
Puukkounelmia
Esko Heikkinen sai kipinän kivien työstämiseen jo seitsemänkymmentä luvun lopussa. Harrastus alkoi malmin etsinnällä, mutta muuttui ajan myötä korukivien ja mineraalien keräilyyn sekä kivien työstämiseen eri muodoissa. Kiviharrastus laittoi kokeilemaan puukkojen tekoa myös kivestä.

Ajan myötä luu- ja sarvikaiverrus on vienyt miehen uusiin ulottuvuuksiin ja näitä taitoja yhdistelemällä on syntynyt upeita design-tuotteita. Esko on tunnettu puukontekijä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.Hän on ollut mukana lukuisissa näyttelyissä mm. Suomessa, Saksassa, Italiassa, Ruotsissa ja Ranskassa. Vuosien varrella on tullut myös lukuisia palkintoja ja huomionosoituksia.
Kaikki puukot ovat käsinvalmistettuja uniikkikappaleita ja niillä on keräilyarvoa.

Syyskuu

Lauri Hirvosen kuvituksia eri kirjoista

Raahen Kirjamessujen kutsutaiteilija on lastenkirjailija-kuvittaja Lauri Hirvonen (s. 1981).

Hänen tuotantonsa painopiste on lasten kuvakirjoissa - hänen teoksiaan ovat esimerkiksi Hupsutupsu-sarja ja Tuulentaittaja.

Uusin lastenkirja, Inka ja kutitustiikeri (Kustannus-Mäkelä), ilmestyy syksyllä 2017.

Raahesalin lämpiöön syyskuuksi rakentuvassa näyttelyssä nähdään kuvituksia eri teoksista. Mukana on mustavalkoisia tussipiirroksia ja digitaalisia maalauksia.

Kuva teoksesta Lauri Hirvonen: Inka ja saunaflamingo, Kustannus-Mäkelä

Lokakuu

MYRNA-ryhmä Raahessa

Myrna-ryhmä on kuuden kuvantekoa harrastavan naisen vuonna 2013 perustettu kokoonpano.

Ryhmään kuuluvat Tarja Intonen, Päivi Kurola-Huhtala ja Milka Metsäpolku Raahesta sekä Merja Kuure, Raija Peura ja Marja-Riitta Vainikkala Oulusta.
Myrnat ovat pitäneet yhteisnäyttelyitä Kempeleessä, Oulussa, Pyhäjoella ja Raahessa.

Myrna-nimeen ryhmäläisiä innostivat samannimiset kahvikupit, joista he mielellään juovat kahvinsa, sekä amerikkalainen näyttelijä Myrna Loy, joka muuten vain on kuvauksellinen.


Lokakuussa

Vitriineissä
Korusuunnittelija Päivi Harjuhaahdon korunäyttely


Kuva: Kotisatama-amuletti
Raahen kaupungin Suomi 100 -työryhmä valitsi korusuunnittelija Päivi Harjuhaahdon hopeisen Kotisatama-amuletin lahjaksi vuonna 2017syntyville raahelaisvauvoille.
Marraskuu

Raahen Seudun Invalidit r.y:n
Kuvataidekerhon ja Naistenkerhon töitä

Raahen Seudun Invalidit r.y järjestää Suomi 100 vuotta juhlan kunniaksi Kuvataide- ja käsityönäyttelyn. Yhdistyksen toiminta-alue Raahe ja Pyhäjoki. Talvisin kerhotoiminta tapahtuu kampuksella, Seminaarin tiloissa.


Teoskuva: Rauno Rajaniemi:Tervanpolttohttp://www.raahinva.com/homeJoulukuu
TAIKAKUU - Raahen opetustoimen Taito- ja taideaineiden kehittämistyöryhmän järjestämä näyttely


Suomi100-juhlavuoden oppilastyönäyttelyssä on esillä syksyn kilpailusatoa Raahen opetustoimen oppilailta. Perinteiseen kilpailuun osallistuu vuosittain sadat raahelaiset lapset ja nuoret eri kouluasteilta.


Kauppaporvarin kulttuuri- ja kongressitilat
Kirkkokatu 28 (2. krs.)
92100 RAAHE

Raahesalin lipunmyynti
puh. 044 439 3237
lipunmyynti@raahe.fi
ticket.raahe.fi

Tilavaraukset
puh. 044 439 3232
kauppaporvari@raahe.fi

Kulttuuritoimisto
puh. 044 439 3330
kulttuuri@raahe.fi