Kulttuuri Raahe

Raahen Musiikkiviikot 2017


Raahen Musiikkiviikkoja juhlitaan keväällä 2017
Suomi 100 -juhlavuoden hengessä.

Luvassa on satavuotiasta Suomea eri näkökulmista katsovia konsertteja. Tuttuun tapaan erilaiset yleisöt otetaan huomioon.

Viikoilla järjestetään myös yksi teemamatka Oulun kaupunginteatteriin, joka juhlistaa Suomea oopperan keinoin: Tommi Kinnusen kirjaan Neljäntienristeys pohjautuva ooppera on Tapio Tuomelan uusi sävellys.

KakeRock päättää tuttuun tapaan Musiikkiiviikkojen pitkän kevätkauden. Vuonna 2017 KakeRock vietetään la 27.5.Ajan Laulu ja Raahen Laulutoverit
Virta venhettä vie –
lauluja 100-vuotiaan Suomen taipaleelta

La 4.2. klo 16 Raahesali

Liput 15 €

Itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden avajaiskonsertissa kemiläinen sekakuoro Ajan Laulu ja Raahen Laulu-toverit esittävät erikseen ja yhdessä yli 20 suomalaissävelmää kansanlauluista Jean Sibeliuksen Finlandia-hymniin. Muita säveltäjänimiä ovat mm. Aulis Sallinen, Eero Ojanen, Sami Itkonen, Asko Vilén, Toivo Kärki, Juha Vainio ja Jukka Kuoppamäki. Ohjelmistossa on tuttuja sinivalkoisia lauluja kuten Tämä taivas, tämä maa, Yksinäinen saarnipuu, Hiljainen kylätie, Laulu oravasta ja Meristä kaunein.


Ajan Laulua johtaa Olavi Suokas, sitä säestää Kauko Rantala ja sen solistina laulaa Maritta Rahko. Pauli Ylitalon johtaman Raahen Laulutovereiden solistina esiintyvät Irene Kallio ja Risto Rautio. Kuoroa säestävät Anne-maria Tokola (piano), Eero Lehtola (harmonikka), Mika Naapanki (kitara), Matti Rautio (basso) ja Jari Uittoluoto (rummut).

Ooppera Neljäntienristeys

Matka Oulun kaupunginteatteriin

La 11.2.2017


Neljäntienristeys juhlistaa 100-vuotiasta Suomea!

Liput
46,5 € peruslippu
41,5 € eläkeläinen
19,5 € alle 26-vuotiaat, opiskelijat, työttömät, varus- ja siviilipalvelumiehet. (Liput laskutetaan etukäteen)

Kyytimaksu 15 €

Aikataulu:
klo 17 Pyhäjoen Sale
klo 17.30 Raahen linja-autoasema
klo 19 Neljäntienristeys
Paluu heti esityksen jälkeen

Sitovat ilmoittautumiset 16.1.2017 mennessä Raahen kulttuuripalveluihin puh.044 439 3332. Oltava 30 lähtijää että reissu toteutuu

Neljäntienristeys on kansainvälisesti tunnetun Tapio Tuomelan uusi sävellys, joka perustuu Tommi Kinnusen samannimiseen esikoisromaaniin.

Ooppera on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Se tuotetaan yhteistyössä Oulu Sinfonian, Oulun Ooppera ry:n, Oulun ammattikorkeakoulun ja Oulun konservatorion kanssa. Taiteen edistämiskeskus tukee oopperaa.

Järj. Raahen ja Pyhäjoen kulttuuritoimet

Juha Uusitalo & Jouni Somero

To 16.2. klo 19 Raahesali

Liput 25/20 €, kesto 1 h 30 min


Bassobaritoni Juha Uusitalo ja pianotaiteilija Jouni Somero Raahen Musiikkiviikoilla

Bassobaritoni Juha Uusitalo ja pianotaiteilija Jouni Somero ovat koonneet konserttiohjelman, joka juhlistaa vuonna 2017 itsenäisen Suomen juhlavuotta. Isänmaallisen konsertin ohjelma sisältää Oskar Merikannon, Toivo Kuulan, Leevi Madetojan ja Jean Sibeliuksen lauluja, Merikannon ja Kuulan pianoteoksia sekä Sibeliuksen Finlandian säveltäjämestarin vaikuttavana pianosovituksena.

Molemmat taiteilijat edustavat alansa kotimaista kärkeä. Juha Uusitalo on esiintynyt kaikissa merkittävissä oopperataloissa Euroopassa ja Amerikassa. Uusitalon vaikuttavat Wagner-tulkinnat New Yorkin Metropolitanissa, Milanon La Scalassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Tokiossa ovat hurmanneet sekä yleisön että kriitikot. Uusitalo on ollut myös mukana useassa kansainvälisessä oopperalevytyksessä.


Jouni Somero on soittanut uransa aikana yli 2800 konserttia eri puolilla maailmaa. Hän on tehnyt yhteistyötä lukuisten koti- ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestareiden kanssa. Somero on eniten levyttänyt suomalainen pianisti.Laulu- ja soitinyhtye Raahe -
Musiikkia kotikaupungista

Su 19.2. klo 18 Raahesali

Liput 15/12 €, kesto 2 h 30 min (väliaika)

Raahen Musiikkiviikoilla Musiikkai kotikaupungista.

Raahen Seudun Perinnemusiikkiyhdistys tuottaa Musiikkiviikoille takuuvarmasti suositun konsertin Sävelmiä kotikaupungista. Helmikuisena sunnuntaina Raahesalissa kuullaan musiikkia Veikko Honkavuorelta, Matti Tuhkalalta, Pauli Ylitalolta ja Mauri Takalolta.

Solistina kuullaan Veikko Krekilää ja soittimissa ovat Mauri Takalo (mandoliini), Jari Uittoluoto (rummut), Erkki Ala-Mattila (basso) ja Eija Kinnunen (harmonikka).


Johanna Juhola & Imaginary Friends

Ti 21.2. klo 19 Raahesali

Liput 20 / 15 €, kesto 1 h 10 min

Raahen Musiikkiviikoilla Johanna Juhola & Imaginary Friends.

Johanna Juholan visualisoidussa konsertissa harmonikansoittoon yhtyvät kankaille videoina projisoidut mielikuvitusystävät. Mukana ovat haitaripappa, jonka innoittamana soitto aikoinaan alkoi, youtube -tähtikavalkadi, rakastunut navigaattori, taputuskuoro ja kloonattujen Johannien orkesteri.

Äänensä, naamansa, kätensä tai kaikkensa projektille on antanut mm. vokaalitaiteilijat Emma Salokoski, Tommy Lindgren, Yona ja Maija Pokela, sirkustaiteilija Sampo Kurppa, lyömäsoittaja Sara Puljula ja tangoakrobaatit Timo Hakkarainen ja Marjo Kiukaanniemi.

Konsertin musiikkityylinä on Johannan kehittelemä fantasiatango, jossa tangon elementit yhdistyvät virtaavaan musiikilliseen tarinankerrontaan, saundeja keräillään harmonikan ympärille omasta lähiympäristöstä ja välillä käydään kylässä pelimanni- ja popmusiikin puolella. Konsertissa kuullaan sekä Johannan vanhempia lempibiisejä mielikuvitusystäville sovitettuina että uusia, tätä konserttia varten laadittuja sävellyksiä.

Aiemmissa projekteissaan Johanna on uudistanut mielikuvaa harmonikasta soittimena ja häntä on kutsuttu mm. harmonikan supersankariksi ja tangon kurittomaksi uudistajaksi. Omaperäinen musiikillinen tuotanto ja yhteistyö niin klassisen kuin jazz- ja konemusiikinkin huippunimien kanssa on tehnyt Johannan tunnetuksi varsinkin maamme rajojen ulkopuolella.

Esiintyjä
Johanna Juhola: harmonikka

Tekniikka
Hannu Oskala: äänisuunnittelu
Valo Virtanen: valosuunnittelu

Muut tekijät
Elina Lajunen: ohjaus
Jukka Mantere: videot
Antti Kuivalainen: videoeditointi
Jyri Suominen: lavastuksen toteutus
Tauko Design: puvustus
Jyrki Kanto: animaatiot
Kati Hyyppä: animaatiohahmosuunnittelu

Agents & Vesa Haaja

Pe 17.3.klo 19 Raahesali


Liput 25/20 €, kesto 1 h 30 min

Maaliskuun puolivälissä vieraaksi saadaan yhtye, joka on soinut suomalaisten sydämissä yli 35 vuoden ajan: Agents ja Vesa Haaja.

Viimeisin albumi Blue julkaistiin syyskuussa ja se kunnioittaa suomalaisen rockin ja rautalangan legendoja.

Agents-solistina toimiva Vesa Haaja aloitti hommassa vuonna 2008 ja on sittemmin vakiinnuttanut paikkansa bändissä eleettömän tyylikkäällä tulkinnalla, jossa ei ole mitään ylimääräistä ja samalla siinä on kaikki.

Vuosien mittaan Agentsin solisteina on kuultu Rauli ”Badding” Somerjokea, Topi Sorsakoskea ja Jorma Kääriäistä. Yhtyeen keulakuva ja musiikillinen johtaja on soolokitaristi Esa Pulliainen.

Suomalaisin sävelin soi sydämeni laulut

Pe 24.3. klo 19 Raahesali


Liput 20/15 €, kesto 1 h 30 min

Raahelaiset klassisen musiikin supernaiset Heli Väisänen ja Kristiina Tähtinen ovat koonneet Raahen Musiikkiviikoille suomalaisen musiikin illan. Illan ohjelmassa on luvassa niin lauluja kuin pianosoolojakin.

Konsertin laulut ovat tunnelmiltaan vaihtelevia. Lauluissa pohditaan elämän eri tilanteita, ihmisen huolta ja tuskaa, elämän iloa. Laulujen sanat ovat suomalaisten lempirunoilijoiden kirjoittamia, unohtamatta kuitenkaan tämän päivän uusia tekstintekijöitä. Lauluiksi valikoitui lempilauluja vuosien varrelta.

Sooloesityksiksi Tähtinen on valinnut muutamia pieniä pianoteoksia jotka ovat valikoituneet tähän konserttiin. Konserttiohjelman piano-osuuden poikkileikkaus keskittyy 1900-luvun alkupuolelle, kuitenkin niin että kaikki sävellykset ovat nuorempia kuin 100 vuotta.

Säveltäjät:
Kuula, Luolaja-Mikkola, Madetoja, Merikanto, Sarmanto ja Sibelius sekä uudempaa tuotantoa.

Runot:
E. Leino, A. V. Forsman-Koskimies, L. Onerva, Kanteletar, L. Kyösti, J-L. Runeberg,
K. Wuolikoski

Kuva Eevi Mattila


Tangokuningas 2016: Marco Lundberg

Pe 7.4.klo 19 Raahesali


Liput 25/20 €, kesto 1 h 30 min

Kuusankoskelainen Marco Lundberg kruunattiin 7. heinäkuuta Tangokuninkaaksi 2016 ja huhtikuussa hänet nähdään Raahesalin lavalla.
Artistin tumma ja pehmeä ääni on kuin luotu tangoon ja miehen tulkinnoissa kuultaa elämänkokemus.

– Haluan jakaa muillekin musiikin tuottamaa mielihyvää. Elämä on liian lyhyt tehtäväksi jotain muuta kuin sitä mikä on lähinnä sydäntä. Etenkin vanhemmat tangot saavat minut innostumaan. Tangolaulajista eniten säväyttää 50- ja 60-lukujen tangotaiturit.Nautin aidosti tango- ja iskelmämusiikista. Myös sukutaustallani on mielenkiintoinen historia suoraan tangomaailman terävimmästä kärjestä. Tango on intohimoni ja verenperintö, kuittaa Marco Lundberg.

Kuva Inga Haaristo


KakeRock

La 27.5. Kahvila Ruiskuhuone


Järj. Kahvila Ruiskuhuone Oy, Raahen Musiikki Ky ja Raahen kulttuuripalvelut

Raahesalin lipunmyynti


• Puh. 044 439 3237, lipunmyynti@raahe.fi
• Avoinna ma-pe klo 10 - 17 sekä tunti ennen tilaisuutta
• Meillä käy Smartum-, Virike- ja Tykysetelit sekä -kortit
• Muistathan, että lunastettu lippu on ostopäätös.
Emme palauta rahoja ostetuista lipuista.
• Myymme lippusi tapahtumaan kuin tapahtumaan!
Sopimuslomakkeen lipunmyyntiä varten saat ottamalla yhteyttä henkilökuntaamme. Lipunmyyntiprovisiomme on 5 %.
• Lippujen nettimyynti osoitteessa ticket.raahe.fi. Nyt voit ostaa lippusi luottokortin lisäksi myös verkkopankkitunnuksilla. Pdf-lippuun lisätään 1,80 € toimituskuluja.

Kauppaporvarin kulttuuri- ja kongressitilat
Kirkkokatu 28 (2. krs.)
92100 RAAHE

Raahesalin lipunmyynti
puh. 044 439 3237
lipunmyynti@raahe.fi
ticket.raahe.fi

Tilavaraukset
puh. 044 439 3232
kauppaporvari@raahe.fi

Kulttuuritoimisto
puh. 044 439 3330
kulttuuri@raahe.fi